• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`İslam coğrafyası bir araya gelmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, yazılı basın açıklaması yaparak İslam Coğrafyasında Müslümanlara yönelik yaşanan katliam ve vahşetlerin önlenebilmesi için, İslam Coğrafyasının bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

“Haber Ajansları provokatif olaylarla insanları birbirine düşürdü”

Bugün Suriye ve Irak’ta yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizmin olduğuna dikkat çeken Özkan, “Irkçı emperyalizm, bölgeyi neredeyse bütün uluslararası haber ajanslarında ‘Sünniler’, ‘Şiiler’ diyerek tasnif eden, tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir.” dedi.

Açıklamasında Özkan, “Asimilasyon ya da ötekileştirmeci ırk ve mezhep merkezli yapılanmaların bölgeye huzur getirmesi mümkün değildir. ABD, AB ve israil ile masaya oturarak bölgeye huzur gelmesi mümkün değildir. ABD’yi ya da NATO’yu bölgeye barış getireceğini düşünmek safdilliktir. Irak ve Suriye’de yaşanan sıkıntıların sebebi Birinci ve İkinci Körfez Harbi ile bizzat ABD’dir.” ifadelerini kullandı.

“Libya’da kaos devam ediyor”

Libya’da kaosun devam ettiğini vurgulayan Özkan, “NATO operasyonunun ardından iyice karışan Libya’da kaos devam ediyor. Libya’da Meclisi feshettiğini açıklayan emekli bir generalin Türkiye ve Katar vatandaşlarının Libya’yı terk etmelerini istenmesi, ülkemizin ABD ile stratejik müttefik olarak izlediği dış politikadan ayrı değerlendiremeyiz.” dedi.

“İdam kararları Mısır’a fayda vermez”

İdam kararlarının Mısır’ın geleceğine bir fayda sağlamayacağını söyleyen Özkan, “Öte yandan Mısır’da darbe ile işbaşına gelen yönetimin güdümünde olan yargının İhvan-ı Müslimin Liderlerinden Muhammed Bedii’nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında verdiği idam kararlarının onanmasının Mısır’ın ve bölgenin geleceğine bir faydasının olmayacağı aşikârdır. Mısır kendi halkını hukuksuzluk, tahakküm ve baskı altında geleceğe taşıyamaz.  Aynı şekilde Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi Eski Genel Başkanlarından Mevlana Metiur Rahman Nizami`ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğu açıktır.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’de terör estirdiğini belirten Özkan, “Her iki ülkede verilen bu idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır. Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail, Filistin’de yine kan dökmeye devam ediyor. İsrail, buldozer ve tanklarla girdiği Gazze’de terör estiriyor.” dedi.

“Budist vahşeti Sri Lanka’ya da ulaştı”

Budist vahşetinin Sri Lanka’ya ulaştığını belirten Özkan, “Diğer taraftan fanatik Budistlerin Arakan’da sürdürdüğü vahşet Sri Lanka’ya da ulaştı. Müslüman kanı dökmekten imtina etmeyen Budistler, Sri Lanka’da da camilere ve Müslümanlara ait meskenlere saldırdılar. Orta Afrika’da, Nijerya’da, Somali’de, Mali’de, Sudan’da kaos ve karmaşa devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“İslam coğrafyası bir araya gelmeli”

İslam Coğrafyasının bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Özkan, “İslam Coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar. ABD, AB ve İsrail’in müdahale ettiği bir diyalog sürecinin fayda getirmeyeceği açıktır. Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısının Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. NATO’nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır.” dedi.

Son olarak Özkan, “Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8’i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.” ifadelerine yer verdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir