• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ortadoğu Tüm Engelliler Derneğinin yürüttüğü ‘Avrupa’da Engelli olmak’ projesi kapsamında engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Hurata, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, Ortadoğu Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Polat ve engelliler ile akrabaları katıldı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Demir, Diyarbakır’da otobüslerin ve belediyecilik hizmetlerinin engelli vatandaşları düşünerek düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Demir, “Gittiğimiz ülkede belediye ve kamu kurumları engelli vatandaşlarımızın hizmetlerinin karşılaması için ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çalışmalar tasarlamış. Otobüsleri ve kaldırımları engellilerin hayatını kolaylaştırılması için yapmışlar. İlimizde bu bilincin gelişmesi lazım, bu tarz projelerin ve programların ülkemiz ve ilimizde kamu kurumlarımızdan, belediyelerimize teşkil etmesi lazım kaldırımların, otobüslerin ve belediyecilik hizmetlerinin engelli vatandaşlarımız düşünülerek programlanmasını özellikle buradan rica ediyorum.” İfadelerini kullandı.

(Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir