• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
"Süreci sekteye uğratacak eylemler içerisinde olmayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşık bir aydır Batman’da göreve başlayan Vali Azmi Çelik, Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Burada çözüm sürecine değinen Vali Çelik, tarafların üzerine düşeni eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Basın toplantısına Vali Çelik’in yanı sıra Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özel katıldı.

Vali Çelik, toplantıda; Batman ilinin kamu yatırımları, sorunları ile çözüm süreci gibi konulara değindi.

Ramazan ayına girmeden önce basınla bir araya gelmek istediklerini söyleyen Çelik, birbirlerini daha iyi tanımak ve karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirtti.

Çelik, Batman’ın hacim ve potansiyel itibariyle çok büyük ve bünyesinde geleceğe dair önemli unsurları barındıran, değişim ve gelişim ile nüfus artışıyla birlikte bir takım sorunları da barındıran bir il olduğunu vurguladı.

“Sorunları birlikte çözeceğiz”

Bütün sorunlarını çözmüş ve bütün sorunlarından arınmış ülkenin hiçbir yerleşim yerinin olmadığını dile getiren Çelik, “Sorunlarımız var diye dertlenmek yerine biz hep birlikte bunları çözebildiğimiz kadarıyla ve üstesinden gelebildiğimiz kadarıyla, fikir ve ortak bir zeminde buluşmakla öyle zannediyorum ki çözeceğiz. İsteğimiz Batman’ın tüm gücü olan kamu kurumları ve STK’ları bir araya getirmek ve bunlarla adım atabilmektir.” dedi.

“Herkesi memnun edecek sonuca ulaşmalıyız”

Çözüm sürecine de değinen Çelik, süreçte tarafların üzerine düşeni eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Çelik, “Son birkaç yılda ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir çözüm süreci içerisindeyiz. Bu süreçte şüphesiz başta Hükümetimiz olmak üzere her iki tarafın çok önemli katkıları ve aynı zamanda herkesin birbirinden önemli beklentileri var. Öyle zannediyorum ki sürecin sağlıklı ve amacına uygun bir şekilde işlemesi noktasında hiç kimsenin herhangi bir tereddüdü yok. Herkes bu noktada iyi dileklerini belirtiyor. İyi dilek belirtmek başlı başına yeterli değil. İyi dilekleri belirtmenin yanında sonuca herkesi memnun edecek şekilde ve sonuca huzurlu bir şekilde ulaşabilmek adına bütün kesimlerin üzerine düşeni eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi lazım.” diye konuştu.

“Süreci sekteye uğratacak herhangi eylem ve faaliyet içerisinde olmayalım”

Herkesin süreçten çok umutlu olduğuna dikkat çeken Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes çok ciddi beklenti içerisindedir. Hakikaten yol almamız lazım. Güzel günleri hepimiz hak ediyoruz. Onun için bizim beklentimiz ve dileğimiz bu noktada sürecin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yürümesi için birlikte düşünüp ve birlikte hareket etmek gerektiğini düşünüyorum. Herkesten isteğimiz bu sürece lütfen destek verelim. Süreci sekteye uğratacak herhangi eylem ve faaliyet içerisinde olmayalım. Elbette ki süreç içerisinde herkes düşüncesini dile getirecek fakat demokratik şartlar içerisinde olması ilimiz için son derece önemlidir. Bundan sonra da demokratik kurallar içerisinde birbirimizi anlamayı arzuluyoruz. Temennim, inşallah süreç amacına sorunsuz bir şekilde hepimizin gayreti, desteği ile ulaşacak.”

Vali çelik, daha sonra batman’daki kamu yatırımları ve yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.

Toplantı soru-cevap şeklinde son buldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir