• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunun (Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan ile Erzurum`un kuzey ilçelerinde (Pazaryolu, İspir, Uzundere, Tortum, Narman, Oltu, Olur, Şenkaya) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu`da 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgâr: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

Uyarılar
Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan ile Erzurum`un kuzey ilçelerinde (Pazaryolu, İspir, Uzundere, Tortum, Narman, Oltu, Olur, Şenkaya) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bölgelerimizde Hava
Marmara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.
Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.
Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz parçalı bulutlu geçecek.
İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.
Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkâri çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Kars ve Ardahan ile Erzurum`un kuzey ilçelerinde (Pazaryolu, İspir, Uzundere, Tortum, Narman, Oltu, Olur, Şenkaya) kuvvetli olması bekleniyor.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık

Bazı İllerde Hava Durumu
İstanbul: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 28
İzmir: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 30
Adana: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 34
Ankara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 29
Zonguldak: Parçalı ve az bulutlu 23
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 23
Van: Parçalı zamanla çok bulutlu 21
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 32

M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir