• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünde görev yapan Büşra Ünal tarafından görevli rehber öğretmenler ile Van Kalecik TOKİ Atatürk Orta Okulunda çalışan 40 öğretmene uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili eğitim verdi.

“Madde kullanımı, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine yol açmaktadır”

Tuşba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Konuyla ilgili açıklamada yaparak,  “Madde kullanımı, ölümlere, yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına, bireyin ve toplumun refah düzeyinin düşmesine; madde ile ilintili suç ve kazaların, enfeksiyon hastalıklarının artmasına yol açmaktadır. Bu anlamda İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak eğitim ve topluma yönelik eğitimlerde madde bağımlılığının zararları ve sonuçlarının önemi konusunda  eğitim vermekteyiz. Topluma yönelik ise basın ve yayın kuruluşlarında yapılacak programlarla, afiş ve broşürlerle,  aile danışmanlığı hizmetleri ile özellikle gençlerin ve ailelerin bağımlılık sorunu  konusunda bilinçlendirilmesi anne ve babalara verilecek eğitimlerde konunun önemi, uygun anne-baba-çocuk iletişimi, erken belirtiler, tedavi sürecinde destek konularına yer verilmelidir. Bizler de eğitimci hocalarımızla koordineli bir şekilde böyle bir çalışmaya adım attık inşallah yararlı olur düşüncesindeyim.” İfadelerini kullandı.

Eğitime İlçe Sağlık Müdürümü Dr. Hamdullah Kara, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Nazmi Akdoğan ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Güzel Yıldız da katıldı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir