• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Van Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Edremit ilçesinde yapılacak olan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin yüzde 60’ı tamamlandı. 6 bin 680 metre kapalı alana sahip olacak olan eğitim merkezinin Ağustos ayında teslim edilmesi bekleniyor.

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin inşaatı hakkında İlke Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Şantiye Şefi Anıl Akköprü, Van’da modern bir otistik çocuklar eğitim merkezinin yapıldığını söyledi.

“Her şey otizmli çocuklara uygun olarak dizayn edildi”

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin yapımına 22 Eylül 2012 yılında başladıklarını söyleyen Akköprü, “Otistik çocukların eğitim göreceği bu alanı Ağustos ayında teslim etmeyi düşünüyoruz. Şuan binanın yüzde 60’ını bitirdik. Yaklaşık 2 aylık bir süremiz kaldı. Bir aksilik olmazsa 2 ay içerisinde burayı teslim etmeyi planlıyoruz. Alışılmışın dışında bir eğitim merkezi yapılıyor. 3 bin 600 metre kare bina oturum alanı, yaklaşım 5 bin 400 metre kare arasında da bir çevre düzenleme işimiz var. Otizmli çocuklara hizmet edeceği için sınıfları onlara göre tasarlandı. Burada dikkatleri geçen özellikle çocukların otizmli olmasından dolayı her şey onlara uygun olarak dizayn edildi. Örneğin çocuklar düştüğü zaman yerler sert yapıya sahip değil ve herhangi bir yerlerini incitmeyecek. Bu tarz türetilebilir şekilde birçok çözümleme yapılmıştır.” Dedi.

“Van bölgesinde yapılan inşaatlar projesine dikkat edilerek yapılıyor”

Bina projesi hakkında da bilgi veren Akköprü, binanın iki katlı, bodrum artı zemin kattan oluştuğunu söyledi.

Akköprü   binanın önden görünüşlü tek kat, arkadan görünüşlü iki katlı, bu şekilde bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, “Ayrıca yan tarafta bir sera yapacağız. Tahminimce burada otizmli çocukların terapi yapmaları için, toprakta oynamaları için bir uygulama yapılacak. Her sınıf 16 kişiye göre yapılıyor. Ortalama günlük 500 öğrenci burada hizmet görebilecek. Burada 40’ın üzerinde sınıf var. Sınıfların yanı sıra iki katlı özel dersliklerimizde bulunuyor. Alt katta ise spor salonu, konferans salonu, çok amaçlı salonlar bulunuyor. Bu yatırım Doğuş Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin Van’a hibesidir. 6 milyon 900 bin TL’ye mal oldu. Tabi bunun bütçesi biraz daha yüksekti. Hayır işi olduğu için bizde şirket olarak destek verdik. Amacımız Van’daki ihtiyacı gidermektir. İnşaatımızda günlük ortalama olarak 100-150 işçi çalışıyor. Özellikle depremden sonra Van bölgesinde yapılan inşaatlar projesine dikkat edilerek yapılıyor. Depremin etkisi göz önünde bulundurularak güçlü çözümlemeler yapılıyor. Bizde uygulamaya dikkat ederek bu çözümlere dikkat ediyoruz.” ifadelerini kaydetti. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

video yükleniyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir