• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
Çetin Doğan’a ‘Kur’an-ı Kerim’e Hakaretten Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakırlı bir avukat, emekli orgeneral Çetin Doğan’a Kur’an-ı Kerim’e hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakırlı bir avukat, emekli orgeneral Çetin Doğan’ın Silivri Cezaevi çıkışında yaptığı “7. yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan yoktur” açıklamasının ardından Kur’an-ı Kerim’e hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yaklaşık 5 gün önce tahliye olan Balyoz Davası tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan’ın Kur’an-ı Kerim hakkında yaptığı “7. yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan yoktur” açıklamasına Diyarbakırlı avukat Ercan Ezgin suç duyurusunda bulundu.

Bürosunda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ezgin, emekli orgeneral Çetin Doğan’ın Silivri Cezaevi’nden tahliye olur olmaz Kur’an-ı Kerim hakkındaki küçük düşürücü, tahkir edici sözlerin toplumda büyük bir infial uyandırdığını söyledi.

Doğan’ın sözlerinin kesinlikle ne laiklikle ne din ve vicdan hürriyeti ile ne ulusal ve uluslararası yasaların koruduğu insan hakları ile bağdaşmadığını kaydeden Ezgin, bu tür zihniyetlerin, hala eski Türkiye varmış gibi hareket ettiklerini dile getirdi.

Ezgin, “İnanmayabilir, benimsemeyebilir kendisi başka bir dine de mensup olabilir ancak benim ve benim gibi milyarlarca insanın inandığı, benimsediği ve dünya var oldukça, var olacağına inandığımız Kur’an-ı Kerim ve ayetlerimiz hakkında böyle bir yorum yapması, toplumda büyük bir infial uyandırmıştır, bizi de ciddi şekilde yaralamıştır.

Bugün kendisi hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na bin insan, bir avukat ve bir Müslüman olarak suç duyurusunda bulundum.

Kendisinin bu yaptığı cümleler, bu sözler ve yorumları ile beraber yargı önünde hesap görmesi ve bunu gören diğer insanların da bundan cesaret alıp dinimize Kur’an’ı Kerim’e milli ve dini değerlerimize hakaret etmesinin önüne geçmek için bu suç duyurusunda bulundum” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir