• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Yatılı Kız Kur`an Kursunda Yangın Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus’a yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Taşobası mahallesinde, 50 kız öğrencinin kaldığı yatılı Kur`an kursunda yangın çıktı.

 

Edinilen bilgiye göre, Taşobası mahallesinde bulunan 50 kız öğrencinin kaldığı Tarsus Müftülüğüne bağlı 3 katlı Taşobası Köyü Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci, Yatılı Kur`an Kursu’nun yatakhane bölümünün çatısında başlayan yangın yatakhane katını tamamen sardı.

 

Yurttaki öğrencilerin bazıları kendi imkânları ile dışarı çıkarlarken, bazıları da kurs görevlilerin yardımı ile tahliye edilerek dışarı çıkarıldılar.

 

Olay yerine çağrılan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğünün arasözleri ile birlikte yangına müdahale etiler.

 

Yangın söndürme ekiplerine, köylülerde destek vererek söndürmeye çalışırlarken, itfaiye ekipleri tazyikli su ve köpük sıkarak yangının alt katlara sıçramasını engellediler.

 

Korku dolu anların yaşanmasına neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesi sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü.

 

Can kaybının olmadığı ve yatılı kursun üst katında büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir