• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
"Bingöl'deki küçükbaş hayvan sayısı 469 bin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Programa İl Valisi İbrahim Taşyapan,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Nurettin Kıyas, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, Bingöl Birlik Başkanı Ali Kaysadu ile birliğe üye koyun keçi yetiştiricileri ve davetliler katıldı.

Hayvan yetiştiricilerine hitaben konuşan İl Valisi Taşyapan, “Tabiattın çetin şartlarında rızkını kazanmak için bütün aile fertleriyle zorluklara katlanarak çalışan insanlarsınız. Kazançlarınız, helal kazançtır. Dolayısıyla sizi kutluyorum.”dedi.

“Bundan 7 yıl öncesindeki hayvan varlığına sahip değiliz”

Küçükbaş hayvancılığın önemine değinen Taşyapan, “Bu topraklar, küçükbaş hayvancılığın en yoğun yapıldığı yerlerdir. Ama ne yazık ki son yıllarda bundan 7 yıl öncesindeki hayvan varlığına sahip değiliz.  Bu ülkemiz ve ilimiz için çok üzücü bir durumdur. Son beş yılda ise bu artış trendine girmiştir. Önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı bir şekilde gelişerek, hayvan varlığımızda bundan 20 yıl öncesi ulaşacağımızı ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bingöl’deki küçükbaş hayvan sayısı 469 bin”

Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürvekili Nurettin Kıyas ise şunları kaydetti: “Sizin bu birliğe olan ilginiz, bu birlik içersinde organize olmanız, bizim çalışmalarımızı çok kolaylaştıracaktır. 2014 yılında Bingöl’deki küçükbaş hayvan sayısı 469 bin olarak belirlendi. Bu sayıya karşılık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yıl 5 milyon 976 bin TL hibe desteği sağlamıştır. Üretimde en önemli husus, maliyetleri azaltmaktır. Yaptığınız işlerde maliyetleri ne kadar çok azaltırsanız, o kadar çok kazançlı çıkarsınız. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği gerçekten çok zor bir iştir. Bunun için de sizlere tavsiyemiz, boş bıraktığınız tarlalarınıza yonca ekmenizi öneriyoruz ve bunun için de bakanlığımızın çok önemli destekleri var.”diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir