• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
`Üstad`ın Özlem Duyduğu Medrese Projesini Gerçekleştireceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Merkezi Diyarbakır’da bulunan Âlimler Cemiyeti, Haziran ayı toplantısını Bingöl’de gerçekleştirdi. Bingöl Kalem-Der Kültür Mahallesi Şubesinde gerçekleşen toplantıda Medrese eğitimi ve kültürü üzerinde duruldu.

Toplantıda Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ile Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik birer konuşma yaptılar.

Toplantıda Medrese eğitiminin önemine değinen Âlimler Cemiyeti Başkanı Enver Kılıçarslan, İslam coğrafyalarında meydana gelen olaylara değinerek vahdet vurgusu yaptı.

Ardından konuşan Âlimler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ise, geçmiş dönemlerde medrese eğitimlerinin zor şartlar altında yapıldığını anlattı.

Bölgede yaşanan İslami uyanışın geçmişte zor şartlar altında verilen eğitimlerin semeresi olduğuna dikkat çeken Şenlik, “Bizim seleflerimiz zor ve ağır şartlar altında, kıt imkânlarla karanlık odalarda gaz lambalarının önünde medrese kültürünü terk etmediler. Bu mirası bize kadar getirdiler ve bunu ihya ettiler. Bundan dolayı bölgemizde hala bir İslami canlılık varsa, hala bir uyanış varsa, hala bir farklılık varsa bu medreselerimizin etkisidir, medreselerimizin gücüdür. Bizden önceki Seydalarımızın katlandıkları sıkıntıların ve yapmış oldukları fedakârlığın, cefanın semeresidir.” dedi.

Medrese ve İlahiyat fakültelerinin birbirlerine katkıda bulunması gerektiğini söyleyen Şenlik, “Medrese kültürünü daha da yaymak için bizim ilahiyatlara ihtiyacımız olduğu gibi onların da bizlere ihtiyacı vardır. Bu ikisinin ortasını bulacağız. Üstad Bediüzzaman’ın özlem duyduğu ama bir türlü gerçekleştiremediği o büyük medrese projesini Allah’ın izni ile biz, bir yerde değil birçok yerde gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında son olarak, Medreselerin halk tarafından sevildiğini dile getiren Şenlik, Medreselerle İlahiyat fakülteleri arasında bir bağ oluşturacaklarını söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir