• DOLAR 32.518
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2421.857
  • ...
Şırnak Müftülüğünden cami müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Dün habere konu olan Şırnak Gündoğdu Mahallesindeki 2 yıl önce yapımı başlatılan fakat bir türlü hizmete açılamayan kıblegahının 30 derece yanlış olduğu belirtilen Toki Camii,  Şırnak İl Müftülüğü tarafından ilgili camiye imam atayarak camideki halıları kıble yönüne çevirmek suretiyle çözüm bulacağı bilgisi verildi.

Düne kadar uğrayanı soranı olmayan camii, habere konu alınır alınmaz bugün camide çevre düzenlemesi ve camii ile ilgili hummalı bir çalışmanın yapıldığı görüldü.

İlgili caminin durumu hakkında ulaştığımız TOKİ müteahhidi Ahmet Seçkin, sözkonusu iddiaları kesinlikle kabul etmediğini camiyi TOKİ ve kadastro kontrolleri ile yaptığını herhangi bir sorunun olmadığını belirtti.

Seçkin daha sonra,’’Ben TOKİ’nin birçok okul inşaat işini almışım. Aldığım bütün inşaat binaları ilk aşamasından son aşamasına kadar hepsi TOKİ’nin kontrolleri altında yapmışım. Özellikle okul ve camiinin ilk oturduğunda biz müftülükten bir yetkili getirdik. Ona danışarak temelimizi attık herhangi bir sorun yoktur. İnşallah camii bir hafta içinde inşaata açılacaktır’’diye konuştu.

Hırsızlardan ve çevre kirliği nedeniyle Gündoğdu Mahalle sakinlerinden dert yakınan Seçkin,’’Hırsızlık konusunda emniyete, çevre kirliliği içinde belediyeye birçok sefer başvurmama rağmen çözüm bulunamadı. Gündüz döşediğimiz kablolar ve lavabolar, fayanslar gece kırılmakta ve sökülmektedir. Camii Allah’ın evidir. Mahalle sakinleri cami etrafına bütün çöp ve molozlarını buraya dökmektedirler. Belediyeden ricamız çevre temizliğine özen göstermeleri emniyet yetkililerden de hırsızlık olayları için çözüm bulunsun’’şeklinde konuştu.

Şınrak İl Müftülüğü yetkilileri de sözkonusu camide yaptıkları kontrollerde kıblegahın da yüzde 30’luk bir sapmanın söz konusu olduğunu, müftlükçe caminin halılarını doğru kıblegaya çevrilmek suretiyle çözümüne karar verdiklerini belirttiler.

İl Müftülüğü ayrıca, Gündoğdu Mahalle sakinlerinin namazlarını, teravihlerini eda bilecekleri TOKİ Camisini Ramazan ayı başı itibarıyla ibadete açacaklarını ivedilikle bir imam atayıp konuyu çözecekleri müjdesini verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir