• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Adana Valiliği'nde "Kamuda Etik Eğitimi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Valiliği, Vali Yardımcısı, İl Yazı İşleri Müdürü, İl Yazı İşleri Personel Büro Şefi Valilik, Kaymakamlıklar, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri personeli katılımıyla Kamuda Etik Eğitimi” toplantısı yaptı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, bu toplantının yapılışındaki amacın, devlet ve vatandaş arasındaki diyaloğun, karşılıklı güven, saygı ve memnuniyetin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Gençer, periyodik olarak gerçekleştirilen bu toplantıların, devlet-vatandaş ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi konusunda hayli yararlı sonuçlar vereceğine inandığını vurguladı.

Kamu kurum personelinin katılımıyla gerçekleştirilen “Kamuda Etik Eğitimi” konulu toplantının sunumunu yapan Adana Defterdarlık Uzmanı Hakan Yıldız, Türkiye’de etik ile ilgili iki temel örgütlenme olduğunu ve bunların; Başbakanlık bünyesindeki Kamu görevlileri Etik Kurulu ile kurum ve kuruluşlarda oluşturulan etik komisyonları olduğunu ifade etti.

“Kamuda Etik Eğitimi” konusuna ilişkin ilke ve standartların slayt gösterisi eşliğinde maddeler halinde anlatıldığı ve katılımcıların sorularının da yanıtlandığı toplantıda, yönetim alanında doğru davranışlara ulaşmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ve sağlıklı bir toplum yapısının idame edilmesinde kamuda etik konusunun önemi, tüm ayrıntılarıyla irdelendi.   (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir