• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Gaziantep Müftülüğünden Ramazan ayı toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -  Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan ayında yapılacak olan programları paylaşmak için basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıya müftü yardımcıları ve din hizmetleri görevlileri de katıldı.

Ramazan’da Diyanetin ana teması işlenecek

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, sayılı günler kala Müslümanları tatlı bir heyecanın sardığını ve hazırlıkların başladığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene Ramazan için “Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman” konusunu ana tema olarak belirlediğini ifade eden Çelik, “Bu tema çok önemli sosyal bir konu. Bugün insanımız, ya oluşturulmuş bir yalnızlığın içerisinde yâda farkına varmadığı bir yalnızlığın içerisindedir. Oluşturulmuş yalnızlıkların bir kısmı sosyal politik hadiselerin sonucu mültecilik sosyoekonomik dediğimiz gibi etkenler. Bazen bir insanın maddi olarak tüm imkânları olmasına rağmen kendini yalnız hisseder.”şeklinde konuştu.

“Toplum olarak birbirimizi yalnız bırakmayalım”

Ramazan ayı içerisinde düzenleyecekleri programlardan da bahseden Müftü Çelik,  “Mahallerimizdeki cami avlularında mahalle iftarları düzenleyeceğiz. Kaynaşma amaçlı iftar programlarımız çok önemlidir. İstedik ki mahalleli bir araya gelip kaynaşsın, birbirini tanısın. Aynı şekilde ilçe müftülüklerimiz de iftar programları düzenleyecektir. Ayrıca çocuklarımıza yönelik programlarımız da olacaktır. Hastalarımızı, ihtiyarlarımızı ziyaret ederek onların yalnız olmadıklarını hissettireceğiz.” dedi

“Fakir ile zengin arasında bir gönül köprüsü kuracağız”

Toplumsal birlikteliği sağlamak amaçlı yetim ve tüm mağdur kesimlere yönelikte projelerinin olduğunu belirten Müftü Çelik, “Din görevlilerimiz bulundukları mahallede yetim, mülteci ihtiyaç sahibi kişilere ulaşıp onların ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Mümkün mertebe fakir ile zengin arasında bir gönül köprüsü kuracağız. Bir ilgi, sevgi, iletişim köprüsü kuracağız. Ayrıca Ramazan’ın Kur’an ayı olması itibariyle dünyaca ünlü Hafız Abdurrahman Sadien ve ünlü Hafız Selman Okumuş gibi hafızlarımız Kur’an ziyafeti verecektir.  Yine Ramazan ayı içerisinde Yazar Sibel Eraslan, bayanlara yönelik Ramazan söyleşisi yapacak.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Müftü Çelik, Gaziantep’in çeşitli Camilerine Mahya asılacağını ve tüm camilerde mukabele okunacağını belirtti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir