• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Bingöl Üniv. Part-Time Öğrenci Çalıştıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Belirtilen statüde çalışmak isteyen öğrencilerin 30 Eylül 2011 Cuma gününe kadar, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına Başvuru Formu ile formda belirtilen belgelerle birlikte başvurmaları gerektiği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi`nden konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı (S.K.S.) Başkanlığı bünyesinde Kısmi Zamanlı Öğrenci statüsünde çalışan öğrencilerle ile ilgili, 6111 Sayılı Yasanın 24. Maddesi, "b" bendinin son cümlesinde, "Bu bentte sayılanlar, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılırlar ve bunlardan bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar hakkında ayrıca genel sağlık sigortası hükümleri uygulanır" ibaresi yer almaktadır" denildi.

Açıklamada, "Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumundan, ekte bulunan anne ve babalarının veya eşlerinin (evli olanlar) üzerinden sağlık güvencesinin sağlanıp sağlanmadığını gösterir belgeyi doldurarak, Sosyal Güvenlik Kurumuna onaylatmaları gerekmektedir. Formların onaylatılmasından sonra öğrencilerden dilekçe alınacak ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı`na en geç 30 Eylül 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar iletilecektir. Belgeler sigorta kesintilerini belirlediğinden dolayı beyanı gelmeyen öğrencilerin çıkış işlemleri gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verildi.

Kısmi Zamanlı çalışanlar arasında sosyal güvencesini ailesinden yararlanmadığından dolayı sağlık primi yatırılacak öğrencilerin, 30 iş gününü tamamlamaları ve Sosyal Güvenlik Kurumundan Aktivasyon işlemini yaptırmaları durumunda Sağlık Hizmetlerinden yararlanacakları belirtildi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir