• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Büyükşehir Belediyesi'nden TOKİ açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dün Memur Sen öncülüğünde Diyarbakır Büyükşehir belediyesi önünde yapılan TOKİ açıklamasına belediyeden yanıt gecikmedi.

Büyükşehir belediyesi yaptığı açıklama ile bitirilen dairelerin su ve kanal hizmetlerini yürütmek için TOKİ ile herhangi bir protokol imzalanmadığını iddia etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, TOKİ tarafından Diyarbakır’ın Üçkuyular Mevkiinde yaptırılan 2 bin 806 konutun kanalizasyon problemleri yüzünden hak sahiplerine teslim edilmediği iddiasının doğru olmadığı söylendi.

TOKİ’nin yasanın kendisine verdiği yetkilere dayanarak, Diyarbakır Üçkuyu Mevkii’ndeki Hazine Arazilerini planladığı belirtilen açıklamada, bu planlama sonucunda konut ihaleleri ve buna bağlı su, kanalizasyon ve yol gibi altyapı hizmetlerinin de kendileri tarafından yapıldığı belirtildi.

TOKİ’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile su-kanal hizmetleri konusunda herhangi bir protokol imzalamadığı belirtilen açıklamada, “Belediyeye ait herhangi bir görev ve sorumluluğun TOKİ’ye devri söz konusu değildir. DİSKİ sadece su kanal bağlantı noktasını gösterir.  TOKİ müteahhitleri ve ekiplerinin yetersizliği nedeniyle bu sorun yaşanıyor” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir