• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Tatvan'da su hatlarında onarma çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis’in Tatvan ilçesinde, ilçenin büyük oranda içme suyu ihtiyacını karşılayan su hatlarında, zaman zaman meydana gelen arızalar nedeniyle ilçede su kesintilerinin yaşanmasına neden oluyordu. Hatlarda meydana gelen arızaları gidermek ve ilçenin su ihtiyacını en kısa sürede karşılamak için kolları sıvayan Tatvan Belediyesi bir yandan sorunu köklü çözüme kavuşturmak, diğer yandan ise arızaları gidermek için çalışma başlattı.

Son günlerde Tatvan’da meydana gelen su kesintilerinin asıl nedeninin ilçeye gelen ve ilçenin yüzde 70 civarında içme suyu ihtiyacını karşılayan Kırkbulak içme suyu hattında yaşanan arızadan kaynakladığı ortaya çıktı.

Arıza ile ilgili bilgilendirmede bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bir yandan gerek arızaların giderilmesi için çalışmaların diğer yandan ise yeni su kaynaklarının arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Arızaların en kısa sürede giderilerek su kesintisi sıkıntısının çözüleceğini belirten Başkan Aksoy; "Yıllardan beri hiçbir bakım ve onarım yapılmayan ve şehrin büyük bir bölümünün içme suyu ihtiyacını karşılayan Kırkbulak su deposunun hattında zamanla borularda ellişer metre arayla toplamda kırk-elli kırık-patlama meydana gelmiştir.Dolayısıyla Kırkbulak su kaynağından çıkan suyun büyük bir bölümü, şehir merkezinde bulunan diğer su depolarına ulaşamadan güzergahtaki alana dökülerek heba oluyor.Tatvan'daki su kesintilerinin geneli bu sorundan kaynaklanmaktadır. Güzergahta meydana gelen arızaların giderilmesi için yoğun bir mesai harcıyoruz. En kısa zamanda güzergahtaki onarımları bitirmiş ve su sıkıntısını gidermiş olacağız." Dedi.

İlçeye gelen su kaynaklarının depolardan pompalar vasıtasıyla pompalandığını aktaran Aksoy, "Tatvan'ın su ihtiyacını karşılayacak yeterince suyumuz mevcuttur. Bildiğiniz üzere depolardaki su şehire elektrik ve pompa yardımıyla ulaşıyor.Su depolarının bulunduğu bölgelerde elektrik kesilince şehir de susuz kalıyordu.Depolarımıza takviye edeceğimiz jeneratörler yardımıyla bu sıkıntının da asgari düzeye inmesi için çaba sarf edeceğiz.Vatandaşlarımıza zaman zaman su verememenin üzüntüsü içerisindeyiz.Yaşanan arızalar nedeniyle meydana gelen su kesintilerine köklü bir çözüm bulabilmemiz için zamana ihtiyacımız var. " diye konuştu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir