• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Dili büyüyen 7 yaşındaki Rozelin'e yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tuşba'nın Dilimli Mahallesi’nde ikamet eden ve dili büyüyen 7 yaşındaki Rozelin Karataş’ın yardım istemesi üzerine Van İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri harekete geçti.

Van İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri tarafından Van İpekyolu Devlet Hastanesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne getirilen Küçük Rozelin, yapılan işlemlerin ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sevk edildi.

Doğuştan dili büyüyen Küçük Karataş’ı ailesiyle birlikte evinden alan UMKE ekipleri, Rozelin’i Van İpekyolu Devlet Hastanesi’ne getirdi. Buradan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edilen Rozelin, YYÜ’de yapılan işlemlerin ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sevk edildi.

Karataş ailesi daha sonra Van İl Sağlık Müdür Dr. Bilal Acar’la görüştü. Acar, Rozelin’in sağlığı için bütün imkânların seferber edileceğini söyledi. Dr. Acar, maddi destek için Sosyal Yardımlaşma Van İl Müdürlüğüyle de görüştüklerini ve Karataş ailesini hemen uçakla Ankara’ya göndereceklerini belirtti.

Köyde çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Baba Hilmi Karataş ve Anne Ayten Karataş, kızlarının biran önce sağlığına kavuşmasını istediklerini söyleyerek, kendilerine yardım eli uzatan sağlık ekiplerine teşekkür ettiler. Konu ile ilgili açıklama yapan anne- baba, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

“Kızım iyileşince okula gidecek”
Anne Ayten Karataş, yetkililerden yardım elini uzatmalarını beklediklerini belirterek, “Allah herkesten razı olsun. Bize yardım edenlerden Allah razı olsun. Yetkililer kızımı evden alarak hastaneye getirdiler. Kızımın tedavisi için uğraştılar. Kızımın biran önce sağlığına kavuşmasını ve okula gitmesini istiyorum. Kızım bir yere gittiği zaman arkadaşları onunla dalga geçiyorlar. Kızım daha sonra eve gelince ağlıyor. Kızım çok üzülüyor. Herkesin yardım elini uzatıp kızımı kurtarmalarını istiyorum. Allah rızası için yardım eli uzatsınlar. Kızım iyileştikten sonra hayatımız çok değişecek. Kızım iyileşince okula gidecek. Kızımın okula gitmesini çok istiyorum. Kızım da okula gitmeyi çok istiyor. Arkadaşları okula gittiği zaman kendisi gidemediği çok üzülüyor. 'Anne benim arkadaşlarım okula gidiyor, ben niye gitmiyorum ' diyor. Allah herkesten razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Rozelin tamamen tedavi olana kadar mücadelesini vereceğiz”
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ise, Karataş ailesi için gerekli işlemleri yaptıklarını belirterek, “Biz bu durumu medyadan öğrendik. Bu haberi gördüğümüz gibi arkadaşlarımız hemen teyakkuza geçerek Rozelin ile ilgilenmeye başladılar. Hem Yüzüncü Yıl Üniversitesi, hem de Ankara ile görüşerek şuanda Ankara’ya sevkini sağladık. İlçe Kaymakamı ile İlçe Sağlık Müdürü ile görüşerek uygun bir şekilde tedavi sürecini belirlemeye çalıştık. Sosyal Yardımlaşmadan da maddi desteği çıkararak aileye destek olup Ankara’da inşallah tedavisini sağlayacağız. Tabi kısa süreli bir tedavisi olmayacak. Uzun süreli bir tedavi olacak. Biz tamamen Rozelin tedavi olana kadar mücadelesini vereceğiz.” şeklinde konuştu.    (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir