• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yardım bekleyen Suriyeli aileye Umut Der desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -  Suriye’deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan 17 kişilik Suriyeli aile, kalacak yerleri olmadığı için günlerdir bir barakada kalıyor. Aralarında çok sayıda yetim kalmış çocuk ile yatalak hastaların da bulunduğu Suriyeli mülteciler, çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Suriyeli mültecilerin yaşadığı büyük dramı, “Suriyeli aileler yardım bekliyor” başlığı ile haberleştirmemizin ardından harekete geçen Gaziantep Umut Der, Mücahitler Mahallesi’nde barakada yaşayan Suriyelileri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Umut Der heyeti, yaptıkları durum tespiti sonrasında mültecilere gıda ve giysi gibi çeşitli yardımlarda bulundu.

“Suriyeliler, çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor”

Yapılan yardım faaliyetinde bulunan Gaziantep Umut Der üyesi Nihat Bakşi, "Suriyeli ailelerin durumu hakkında tespitlerde bulunduk. Çok acı bir tablo ile karşılaştık. Tabi bu aile ilk değil, Gaziantep’in çeşitli mahallelerinde bu şekilde yaşamlarını sürdüren aileler ile karşılaşmak mümkündür. Suriye’de savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyeliler, gerçekten çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyorlar. Bizler gücümüz nispetince yardımlarda bulunuyoruz. Fakat yetkililerin özellikle baraka tipi yerlerde yaşamlarını sürdürenlere bir çare bulmalarını istiyoruz.”dedi

Barakada kalan yatalak hastalar için kolların sıvanması gerektiğini belirten Bakşi, “Durum tespiti sırasında özellikle ailenin yatalak hastalarının çok zor durumda olduklarını gördük. Yatalak hastaların barakada yaşamlarını sürdürmeleri çok zordur. Özellikle yatalak hastalar için gerekli yardımların yapılmasını istiyoruz. Bu aile ve benzeri ailelerin bu şekildeki yaşam mücadeleleri bizleri çok duygulandırdı. Özellikle ‘Suriyelidir nasıl olsa ev bulamıyorlar’ deyip yüksek kira bedeli istemek doğru değildir.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Umut Der heyeti, hazırlamış oldukları yardım paketini Suriyeli aileye teslim etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir