• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
`Caminin manevi havası çocukları dinlendirecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptıra milyonlarca öğrenci, ders başı yaptılar. Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na konuşan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, öğrencilerin 8 aylık gibi yorucu bir eğitimden geçtiklerini, ancak caminin manevi havasının öğrencileri dinlendireceğini söyledi.

“Camiye Koşalım, Kur’an ile Bulaşalım”

Diyanet İşleri Başkanlığının bu seneki Yaz Kur’an Kursu sloganının “Camiye Koşalım, Kur’an ile bulaşalım” olduğunu hatırlatan Müftü Coşkun, ilk gün olmasına rağmen Fuat Yağcı Camisine 200’ün üzerinde öğrencinin kayıt yaptırdığını, ancak bu sayının artacağını söyledi.

“Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz”

İl Müftüsü Coşun sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız buraya Kur’an ile buluşmaya geldiler. Bizlerde bu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yaz Kur’an kurslarımızın hayırlı, uğurlu, olması için dileklerimizi, temennilerimizi iletmek üzere Fuat Yağcı camimizi ziyaret ettik. Bundan sonra da periyodik bir şekilde belli bir program dâhilinde camilerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizle birlikte olacağız, imamlarımız ve din görevlilerimizle birlikte olacağız. Geçen yıl ile bu yılın kıyasını yapacağız, amacımız Mardin’de ne kadar Yaz Kur’an kursuna gelecek öğrenci var, ne kadar hedef kitlemiz var, biz bunların tespitini yaptık.”  

“Bilgi dağarcıklarına yeni kazanımlar ilave edecekler”

Daha fazla öğrencinin camiye koşarak Kur’an ile buluşması için gayret ettiklerini dile getiren Coşkun, “Yaz Kur’an kurslarımızın hayırlı, uğurlu, verimli ve başarılı olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Çocuklarımıza başarı ve sıhhat dilerim. Tabii çocuklarımız 8 ay gibi yorucu bir eğitimden geçtiler, ama caminin bu manevi havası hem bu çocuklarımızı dinlendirecek hem de yeni kazanımlar bilgi dağarcıklarına ilave edeceklerdir. Tekrar inşallah hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir