• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Okullarda Okutulan `Andımız` Kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - "Yeni Yasama Yılında "Andımız"ı Meclis Başkanı Okusun, Milletvekilleri Yüksek Sesle Tekrarlasın! Yanlış Okuyanlar Danıştay Önünde Tek Ayak Üstünde Beklesin!" sloganıyla 13 ilde eşzamanlı olarak Mazlum-Der tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Öğrenci Andı Kaldırılıncaya Kadar Karşısında Durmaya Devam
Açıklamada, 2009-2010, 2010-2011 Eğitim ve öğretim dönemlerinde olduğu gibi, 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde de bu haksız uygulamaya karşı meydanlarda olduklarını dile getiren Mazlum-Der Van Şube Başkanı Fuat Değer, "öğrenci andı kaldırılıncaya kadar" bu temel hak ihlalinin karşısında durmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Değer, basın açıklamasına devamla "Bu kampanya kapsamında derneğimizin üye ve yöneticileri tarafından geçmişte Danıştay`da üç ayrı dava açılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ``Öğrenci Andı`` başlığını taşıyan 12. maddesinin kaldırılması için açılan davalarda Danıştay 8.Dairesi`nin davalarımızı Red etmesinin karşılığında, bu davalar tarafımızdan temyiz edilmiştir" dedi.

İlkel, Milliyetçi Dayatmanın Ürünü Bir Anttır
Etnik kimlikleri farklı olan insanlara okutulan bu "And"ın ayrımcı ve dışlayıcı olduğuna işaret eden Değer, "Türkiye`nin taraf olduğu başta Çocuk Hakları Sözleşmesi olmak üzere; birçok sözleşmeye, doğal ve ilahi hukuka aykırı, Cumhuriyetin alışkanlığı olan toplum mühendisliğinin tek tipleştirici, farklılıkları yok sayan hatta zor kullanarak değiştiren, Türkleştirme politikasının esas alındığı, ilkel milliyetçi dayatmanın militarist toplum kurma özleminin ürünü bir anttır" dedi.

Türkiye`nin çok kimlikli, çok kültürlü bir yapısı olduğu gerçeğinin artık kabul edilmesinin zamanı geldiğini ifade eden Değer, "Yasal, hukuki ve fiili tüm değişikliklerin bir an önce gerçekleştirilmesini ve bu doğrultuda "Andımız" olarak adlandırılan bu metnin artık ilköğretim okullarında okutulmamasını talep etmekteyiz" diyerek taleplerini yeniledi.

Fikret Özkan - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir