• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Tesettür Seferberliğine Bir Destek de Sağ-Çev`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık ve Çevrecilik Derneği, Tesettürün her yerde serbest olması ve anayasal güvence altına alınması için Mustazaf-Der tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Tesettür Seferberliği"ni sonuna kadar desteklediklerini duyurdu. Sağlık ve Çevrecilik Derneği adına açıklamayı okuyan Başkan Yardımcısı Hasan Emrah Yıldız, Hz. Âdem ve Havva`nın yeryüzüne iner inmez aldığı ilk emir olan tesettürü tüm ilahi dinlerde farz olduğunu hatırlatarak, "Hiçbir emir örtünmeden öncelikli değildir, örtünmenin önünde değildir. İnsanoğlunun soyunmuşluk, hayâsızlık ve edepsizlik içerisinde Rabbine sunacağı hiçbir ibadeti yoktur. Onun için yeryüzüne ayak basar basmaz verilen ilk emir örtünmedir." dedi.

İnsanoğlu tarihin başlangıcı ile beraber örtünmekle yükümlü kılındığını ve bu yükümlülüğü yerine getirdiğini beliren Yıldız, "Şu var ki Allah (c.c) zamanla unutulmaya yüz tutmuş örtünme emrini Hz. Meryem ile sembolleştirmiş, Hz. Muhammed (as) ile birlikte özellikle Nur Suresi 31. ve Ahzab Suresi 59. ayetleri ile net bir şekilde hüküm altına almıştır. Yine bir başka ayette çıplaklığın insanın en büyük düşmanı olan şeytanın bir tuzağı ve hilesi olduğunu hatırlatmıştır. İşte şeytanın hilesi... İyiyi kötü göstererek insanları iğfal etmek, daha güzel bir hayat tarzını vaat ederek günaha sürüklemek ve kendisiyle cehenneme götürmektir." ifadelerini kullandı.


Şer Odakları da Şeytanın Yöntemini Kullanıyorlar

Siyonist moda patronlarının kadını bu tip taktiklerle kandırıp, kul köle edindiğini söyleyen Yıldız, "Açılıp saçılmayı, çıplaklığı; çağdaşlık, ilericilik medeniyet diye tanıtıyorlar. Kadının hayâ perdesini yırtıktan sonra rahatlıkla kadını her kötülüğe sürüklüyor ve Allah`ın (c.c) latif ve yüce varlıkları olan kadınlarımızı sadece et ve kemikten ibaret cinsel bir meta seviyesine indiriyorlar. Günümüzde Şeytanın anne babamızı kandırarak onları cennetten çıkarttığı gibi, bugünkü şer odakları da aynı yöntemi kullanıyorlar. Kadının açılmadan medeni olamayacağını, çağdaş ve uygar olamayacağını söyleyenler, ilhamını şeytandan alıyorlar. Bu şeytani planın sonucunda kadınlarımız da adet "Siz sadece bedeninizden ibaretsiziniz, sizin şahsiyetinizin, düşüncelerinizin hiçbir önemi yok cinselliği çağrıştırıyorsanız değerlisinizdir" algısı oluşturulmaya çalışılıyor. İşte bu şeytani plan ancak tesettür sayesinde akamete uğratılabilir ve kadınlarımız hak ettiği yere ulaşabilir." şeklinde konuştu.

Başörtüsünün Hayatın Her Alanında Serbest Olmalı
Başörtüsünün İslam`ın emri olduğundan şüphenin olmadığını söyleyen Yıldız, "Kızlarımızın ve kadınlarımızın Allah`ın emri gereği başörtülü olmasını ve bu şekilde kamusal faaliyete katılması gerektiğine inanmaktayız. Allah`ın emrettiği bu buyruğu hiç kimsenin tartışmasına açmak veya tevil etmesine de ihtiyaç yoktur bu emir nettir ve açıktır. Başörtüsünün hayatın her alanında serbest olması gerektiği hiçbir kimsenin inisiyatifine bırakılacak bir mesele de değildir." dedi.

İslami ve İnsani Olan Bu Hak Anayasal Güvence Altına Alınmalı
Yeni bir sivil anayasanın gündemde olduğu bu günlerde tesettür konusu göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Yıldız, "İslami ve insani olan bu hak anayasal güvence altına alınmalı, yoksa bugün serbest deyip yarın başka bir hükümet tarafından tekrar yasaklanacak olan tesettür sorunu bu şekilde bırakılmamalıdır." dedi.


Bugün yönetimde olanların bu sorun çözülmezse yarın ilahi huzurda bunun hesabını hiçbir şekilde veremeyeceklerini söyleyen Yıldız, "Bu konuda yetkili olan bütün kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz halkımızın bu haklı isteklerine karşı duyarsız kalmayın. Halkın bu haklı taleplerine kulak verin ve derhal bu sorunu çözün. Biz artık çocuklarımızın tesettürle okula gitmesini istiyoruz. Hizmet alan -hizmet veren ayrımına bakılmaksızın tesettürün hayatın her alanında tamamen serbest olmasını istiyoruz. Bu bizim en tabii hakkımızdır." diyerek sözlerini bitirdi.

 

M. Salih Özcan -İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir