• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
`Hz. Fatma  Müslüman Kadın İçin En Güzel Örnektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Peygamber Sevdalıları Platformu Adana İl Koordinatörlüğü Hz. Fatıma’yı Anma ve Anlama etkinliği düzenlendi. Bayan ve çocuklara özel olan etkinlik, Seyhan Kültür Merkezinde düzenlendi.

Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Betül Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hacer Ayvaz Hocanın Kur’an tilavetiyle başladı.

Kur’an tilavetinin ardından sahne alan minik kız çocuklarının okudukları ilahiler, ilgiyle dinlendi. Bayan ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Ayşenur Yönden günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hz Fatıma’nın faziletini anlatan Yönden, Müslüman bir kadın için en güzel örneğin kainatın en faziletli dört kadınından biri olan Hz. Fatıma’nın olduğunu belirtti.

Ayşenur Yönden’in Hz. Fatıma’nın örnek teşkil eden özelliklerini yaşantısından örnekler sunarak anlatması, özellikle de Hz. Fatıma’nın fedakarlığı ve kanaatkarlığını anlatması salonda duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Hz Fatıma’nın her yönüyle örneklik teşkil ettiğini belirten Yönden, “O hem davetçi bir mü’mine, hem hayırlı bir evlat, hem bir çok iyi bir eş ve hem de fedakar bir anneydi.” dedi.

Hz. Fatıma’nın vasıflarını anlatırken günümüz bayanlarına, annelerine ve eşlerine mesajlar veren Yönden, onun çocuklarına söylediği tekerlemeler bile İslamiydi. Onlarla oyun oynarken bile dinlerini öğrenmelerini hedefliyordu. Bu ve bu gibi bir çok özelliğinden dolayı O’nu örnek almalıyız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardın sergilenen tiyatro gösterimi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.Program son olarak Firdevs Çiçek Hoca’nın okuduğu dua ile son buldu.

(Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir