• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İmamlarımız camilerde çocuklarımızı bekliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Okulların kapanması ile yaklaşık 17 milyon öğrenci tatile girdi. Boşta kalan çocukların, kötü çevre ve alışkanlıklardan uzak durması için camilere gönderilmesi gerektiğini belirten Mersin İl Müftüsü Ali Melek, imamların çocukları camilerde beklediğini ifade etti.

Konu hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Müftü Ali Melek, Kur’an’ı Kerim’in Müslümanların ve müminlerin uyması gereken prensipleri ihtiva ettiğini ve Müslümanlar olarak Yüce Kitabımızı öğrenmenin herkesin görevi olduğunu açıkladı. 

Allah’ın bahşettiği çocuklara, Kur’an’ı Kerim’i öğretme sorumluluğunun her kese ait olduğunun altını çizen Melek, Kur’an’ı Kerim’den ve Hz. Peygamberin şu hadisinden örnek verdi: “Yüce Rabbimiz Tahrim Süresinin 6. Ayatinde mealen şöyle buyumaktadır; “Ey iman edenler, yakacak maddesi insanlar ve taş olan cehennem ateşinden kendinizi ve aile efradınızı koruyunuz.”  Bu ayet nazil olduktan sonra Hz. Ömer, Hz. Peygambere; “Ya Rasulullah, biz Allah’ın emrettiklerini yerine getirmek, yasakladıklarında kaçınmak sureti ile kendimizi ateşten koruyabiliriz. Ancak çocuklarımızı ve aile efradımızı nasıl koruyacağız? Dediğinde. Allah’ın Peygamberi ise, “Allah’ın  emrettiklerini sizler onlara da emredersiniz, yasakladıklarına da onlara iletirsiniz, öğütte bulunursunuz. İşte buda onları korumak olur” diye buyurmuşlardır” diye belirtti.

“Çocuklarımıza karşı sorumluklarımızı yerine getirelim”

“Okulların tatil olduğu bu zamanda çocuklarımıza Kur’anı Kerim’i öğretme sorumluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir” diye belirten Melek, şöyle devam etti: “Hepimiz anne ve babalar olarak çok istememize rağmen, çocuklarımıza yeterince zaman ayıramamaktayız. Kur’an’ı Kerim’i ya kendimizi bilmiyoruz ya da biliyorsak ta öğretecek zaman bulamayabiliyoruz. İşte yaz Kur’an kurslarımız ve Camilerimiz, okula giden çocuklarımız Kur’an’ı Kerim’i çok güzel mekânlardır. Camilerin manevi havasında çocuklarımızın teneffüs etmesi ve sadece Allah rızası için ibadet yapılan bu mekanlarda yüce dinimizin prensiplerini öğrenmiş olmaları elbette çocuklarda güzel duygular oluşturacaktır. İşte bu nedenlerden dolayı Müftülük olarak anne ve babalarımızdan, çocuklarını camilere göndermelerini istiyoruz ve tavsiye ediyoruz.”

Yaz Kur’an kurslarında sadece Kur’an’ı Kerim öğretilmiyor

Melek, camilerde öğretilen konular hakkında şu bilgilendirmede bulundu: “Cami ve yaz Kur’an kurslarında, Kur’an’ı Kerim öğrenildiği gibi temel dini bilgiler öğretilmekte. Peygamber Efendimizin hayatı öğretilmekte. İbadet ve ahlak konuları aynı şekilde öğretilmekte. İbadetin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler, itikad ve inanç ile alakalı bilgiler aynı şekilde çocuklarımızın anlayabileceği bir üslup içerisinde anlatılmaya çalışılmaktadır.”

“Yaz Kur’an kursları çocukları kötü alışkanlıkları edinmelerinden korur”

Çocukların okula gitmediği için sokaktaki zararlı olan durumlardan ve alışkanlıklardan etkilenebileceğine dikkat çeken Melek, “Çocuklarımız istemediğimiz bir takım zararlı alışkanlıklara ulaşabilir. İstemediğimiz kötü arkadaşlar ile arkadaşlık kurabiliriler.  Hem bu tür kötü durumların önünü almak hem de çocuklarımızın iyi bir insan, iyi bir Müslüman olması için anne ve babalarımızın çocuklarını bu noktada, sürekli bir şekilde kontrol etmesini de kendilerinden bekliyoruz” diye belirtti.

“İmamlarımız çocukları bekliyor”

İmamların ve Kur’an’ı Kerim öğreticilerinin heyecanla çocukları beklediğine dikkat çeken Melek son olarak, “İnşallah,  ebeveynler tatil döneminde çocuklarını gönderdikleri takdirde, çocuklarımızı okutacaklardır. Çok şey istemiyoruz. Bilindiği gibi yaş sınırlaması da yoktur. Velilerimizin verecekleri bir dilekçe ile, 2 aylık yaz tatilinde hem Kur’an’ı Kerim öğretme hem de temel dini bilgileri öğretme ve bu konuda ki yükümlülüğümüzü de yerine getireceğimizi de düşünüyoruz.” Diye kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir