• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Bursa'da "İslam Dini ve Organ Bağışı" konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Prof. Dr. Ali Kaya, Doç. Dr. Cemal Ata Bozoklar ve Yrd Doç Dr. Özlem Taşkapılıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldıkları panele Bursa Müftülüğü’ne bağlı olarak görev yapan 700 civarında din görevlisi katıldı.

Programa 5’inci yüz nakli olan hasta Recep Sert ile 7’nci yüz nakli olan hasta Recep Kaya ve kol nakli olan hasta Cihan Topal katılarak duygularını paylaştı.

“İnsana organ bağışlayarak yeni bir hayat bağışlanmış oluyor”

7’nci yüz nakli olarak yeni yüzüyle seminere katılan Recep Kaya, Herkesin artık organ naklini kabullenmesi gerektiğini belirterek, “Bazıları organ nakline karşı çıkıyor. Bence karşı çıkılmaması lazım. Artık bu sistemin oturması gerekiyor çünkü bir insana organ bağışlayarak yeni bir hayat bağışlanmış oluyor" dedi.

“Tek hedefim, kızımı elinden tutup parka götürebilmekti”

Türkiye'de ilk çift kol nakli olan Cihan Topal ise, hayatının artık yeni bir hayat olarak devam ettiğini söyledi. 2010 yılında Türkiye'de bir ilki başardıklarını söyleyen Topal, “İlk kol nakliyle Türkiye'de çığır açtık. Benim tek hedefim, kızımı elinden tutup parka götürebilmekti. Çok şükür kızımı iki elinden tutup parka götürüp oynatabiliyor ve saçını okşayabiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplum olarak organ naklinin günah olduğunu düşünenlerin olduğunu söyleyen Topal, “Organ nakliyle hayata küsmüş bir insana yeniden hayat veriyorsunuz. Bana iki elini bağışlayan aile sayesinde kızımı elinden tutup parka götürebiliyorum. Artık çantamı taşıyabiliyorum. Organ bağışını yaptıktan sonra en büyük sevabı işlemiş oluyorsunuz. Organ nakledilen hasta organ verene hayatı boyunca rahmet okuyor. Bundan daha büyük sevap olamaz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

“Candan cana yapılan en büyük sadaka organ bağışı”

Programda konuşan Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, "Bizim dinimiz, 'Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir' buyuruyor. Bu seminerde, organ nakli konusunda dinimizin hükümlerini anlatacağız. Bursa'daki bütün din görevlisi arkadaşlarımızı bugün buraya davet ettik. Akıllarda hiçbir sorunun kalmamasını ve candan cana yapılan en büyük sadakanın organ bağışı olduğunu din görevlilerimizle paylaşmak ve kamuoyuna da din görevlilerimiz vasıtasıyla bunu ulaştırmak istiyoruz.” dedi.

Akıllarda herhangi bir sorunun kalmamasını temin etmek istediklerini vurgulayan Ay, “Bugünkü programın maksadı budur. Her zaman İl Sağlık Müdürlüğümüzle ortak programlar yaparak insanları bu hususa dair bilinçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Program Prof. Dr. Ali Kaya, Doç. Dr. Cemal Ata Bozoklar ve Yrd Doç Dr. Özlem Taşkapılıoğlu’nun yaptıkları bilgilendirme konuşmaları ile son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir