• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK zulmü tek parti dönemini aratmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı ile Faraşın ve Kéla Mema yaylalarında esrar tarlaları bulunan PKK'nin, köylüler ve göçerlerin bölgeye girmesine engel olduğu iddia edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, adı geçen bölgeleri adeta yasak bölge ilan eden PKK'nin başta göçerler olmak üzere kimsenin bölgeye girmesine izin vermiyor.

Söz konusu bölgede havaların soğuk olması nedeniyle esrarın hasat döneminin Ağustos ayının sonu Eylül ayının başlangıcı olduğu belirtildi.

PKK Beytüşşebap'taki diğer yaylalar için haraç
PKK'nin ayrıca, Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşın ve Kela Mema yaylalarının yıllık kiralarına el koyarak sahiplerinden haraç olarak aldığı ileri sürüldü.

Güvenlik gerekçesiyle isminin yazılmasını istemeyen bölgedeki yaylarından birinin sahibi, "Ben her yıl göçerlere yaylamı kiraya veriyordum. Geçen sene de bana ait olan yaylamı 60 bin TL karşılığında kiraya vermiştim. Benim gibi onlarca yayla sahibi yaylarını kiraya veriyorlardı. Ama bu yıl bölgedeki yaylaların hepsine el koyan PKK, hayvanlarını söz konusu yaylalarda besleyen göçerlerden kirayı alıyorlar. PKK militanları göçerlerin hayvanlarını sayarak hayvan başına para alıyorlar. PKK bunu yaparak özel mülkiyetimize el koyuyor." dedi.

PKK'nin haraç sistemi CHP'nin tek parti dönem uygulamasıyla aynı
İsminin açık yazılmasını istemeyen Beytüşşebaplı S.D (85), PKK'nın bu gün halk üzerindeki uygulamalarının, CHP'nin 27 yıllık tek partili dönemini hatırlattığını söyledi.

O dönemde 27 yıl boyunca "CHP zulmü" altında inim inim inleyen bölge halkının şimdi PKK'nin zulmüne maruz kaldığını ifade eden S.D, "Yani zülüm başa döndü. O dönemde inek, koyun ve keçilerden 'kamçı parası' adı altında vergi alınıyordu. Şimdi PKK aynısını yapıyor. CHP zihniyeti bunu yaparken iktidarı elinde tutuyordu. Şimdi ise bölge halkı Kürt CHP'si diğer adıyla PKK'nin zulmüne esir edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Irak sınırı güzergâhında silah ticareti
Irak sınırının Beytüşşebap Kela  Mema Yaylası üzerinden Siirt Pervariye katırlar sırtında silah ve sigara ticareti yapıldığı da iddia edildi. Kela Mema yaylasında sözde gümrük noktaları kuran PKK'nin katır başı 60 TL para alındığı belirtiliyor. Getirilen silahların büyük kısmının ise PKK'ye verildiği iddia ediliyor. Örgüte verilen bu silahların olası bir çatışmada kırsalda mı yoksa şehirlerde mi kullanılacağı bilinmiyor.

17 yıl önce boşalan PKK kampları tekrar faaliyete geçti
Öte yandan, söz konusu bölgelerde 1997 tarihinde büyük çatışmalara sahne olan Bestadereler kampı, Kato Dağı kampı ve Giré Çola Kampının yüzlerce PKK militanlarıyla tekrar faaliyete geçtiğini iddia edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir