• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Şanlıurfa'dan Somalı çocuklara oyuncak yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Geçlik Merkezi, Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçilerinin çocukları için topladığı oyuncakları Somaya gönderdi. Kampanyaya sosyal sorumluluk çerçevesinde birçok kurum, kuruluş ve halk destek verdi.

Toplanan oyuncaklar Bahçelievler Gençlik Merkezi önünde yapılan basın açıklamasının ardından Somaya gönderildi.

Açıklamaya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Eyyubiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ertuğrul Yıldız katıldı.

Yaşanan maden faciasının bütün milleti derinden üzdüğünü belirten Vali Yardımcısı Duman,  “İnşallah Allah bizlere bir daha böyle bir üzüntü göstermez. Bu kampanya bir nevi maden işçilerinin ailelerinin acıların bir nebzede olsa hafifletmektir.  Buradan bütün Somalılara baş sağlığı diliyorum” dedi.

Soma’daki olayın bütün ülkeyi derinden etkilediğini ifade eden Eyyubiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Nasıl ki vücudun bir azası rahatsızlanınca bütün vücut etkilenir. Soma olayı da bizim vücudumuzun bir azasıydı. Bizleri çok derinden etkiledi. Başlatılan bu oyuncak kampanyasına Eyyubiyeli çocuklar adına katkı sunduk.  İnşallah bir dahaki yardımlar bir faciadan dolayı değil de kardeşlik bağını güçlendirmek adına olur inşallah. Allah bir daha bizlere böyle bir acıyı yaşatmasın”  şeklinde konuştu.

Başlatılan oyuncak kampanyasının sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin çocukları için yapılan bu kampanyada acıların paylaşılmasını hedeflediklerini ifade etti. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir