• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Savcı, 12 Eylül Davası İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7. Cumhurbaşkanı ve dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya`nın sanık olarak yargılandığı 12 Eylül davası Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 22. duruşması saat 10.00`de görülmeye başladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır duruşmayı takip edenler arasında yerini aldı.

Ankara GATA`da bulunan Kenan Evren ile İstanbul GATA`da bulunan Tahsin Şahinkaya`nın görüntüleri SEGBİS sistemiyle salondaki televizyon ekranına yansıtıldı.

Mahkeme heyetinin karar alarak duruşma salonunun güvenliğini sağlayan çevik kuvvet ekipleri dışarıya çıkarıldı. Bu karara salonda bulunan dinleyiciler alkışlayarak destek verdi. Davanın, Cumhuriyet Savcısı, esas hakkında görüşünü okumaya başladı.

Yargılama Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ederken esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı Selçuk Kocaman, Evren ve Şahinkaya`nın, TCK`nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.

Ceza maddesinde, "Türkiye Cumhuriyeti Teşkilatı Esasiye Kanunu`nun tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini ıskata veya vazifesini yapmaktan men`e cebren teşebbüs edenler, ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına çarptırılır" ifadesi yer alıyor.

Savcı Kocaman, ayrıca, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmetler Kanunu`nun 35. maddesi hiç kimseye demokratik düzeni ortadan kaldırarak, diktatörlük kurmaya yol açacak bir askeri darbe yapma yetkisi vermemektedir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir