• DOLAR 32.235
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2458.918
  • ...

DİYARBAKIR - Hava sıcaklıklarının pazar piyasasını olumsuz etkilediği bu günlerde meyve- sebze fiyatlarını ve son zamanlarda meydana gelen aşırı yağışların fiyatlar üzerindeki etkisini pazarcılarla konuştuk.

Genel olarak sebze fiyatlarının düşük olduğunu söyleyen pazarcılar, meyve fiyatlarında ise artış yaşandığını söyledi.

Pazar alanları içerisinde denetim çalışmalarının yapılmadığını aktaran pazarcılar, belediyenin bu konuda üstüne düşen görevi yapmadığını kaydetti.

“Meyve fiyatları artarken sebze fiyatlarında düşüş yaşandı”
Son zamanlarda etkili olan yağışların meyve-sebze fiyatlarında olumsuz etki bıraktığını söyleyen pazarcılardan Osman Güneş, “Bu sene sebze fiyatları normaldir. Son zamanlarda meydana gelen aşırı yağışlar ve oluşan seller, sadece meyve fiyatlarını etkiledi. Bu durumda meyve fiyatları artarken sebze fiyatlarında düşüş yaşandı.” dedi.

“Meyve fiyatları ikiye katlandı”
Fiyatlarda istikrarsızlık yaşandığına değinen esnaftan İbrahim Çelik ise, “Bu sene meyvelerde biraz azalma oldu. Dolu yağmasından dolayı meyveler büyük zarar gördü. Bu nedenle fiyatlar hemen hemen ikiye katlandı. Bu durum müşteriye de bize de yansıyor.” ifadelerini kullandı.

Belediye pazarlarda denetim yapmıyor
Belediyenin halkın sağlığı için pazarlarda denetim çalışması yapmadığını kaydeden Çelik, pazar alanlarında düzenleme çalışmalarının olması için pazar derneği kurulduğunu aktardı.

Pazarlarda bazı meyve-sebze fiyatları:
Domates: 50 kuruş (kg)
Biber: 1,5 TL (kg)
Patlıcan: 75 kuruş (kg)
Soğan: 50 kuruş (kg)
Patates: 1,75 TL (kg)
Üzüm: 2 TL (kg)
Kavun: 1,5 TL (adet)
Çilek: 3 TL (kg)
Karpuz: 75 kuruş (kg)
Kiraz: 5 TL (kg)
Muz: 6 TL (kg)  (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman - İLKHA)