• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
`Böcek Operasyonu`nda 11 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 1. sınıf emniyet müdürleri Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut`un da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah saat 06.00’da Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük ve Yozgat`ta eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

Operasyonlar kapsamında Ankara`da 6, İstanbul`da 1, Diyarbakır`da 1, Yozgat`ta 2, Karabük`te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Dördüncü sınıf emniyet müdürü, müstafi Serhat Demir ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı ancak evinde arama yapılıyor.

Bu arada, soruşturma kapsamında Ankara`da görevli bir polis memurunun Karabük`teki evine gelen ekipler, burada arama yaptı.

Ekipler çalışmalarını tamamladıktan sonra söz konusu adresten ayrıldı.

Gözaltındaki isimler

"Casusluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişiler şöyle :

-1. sınıf emniyet müdürü Mehmet Yüksel. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Yüksel, şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapıyor.

-1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut. Başbakan Erdoğan`ın eski koruma müdürü olan Bulut, şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışıyor.

-3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Özdoğan. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Özdoğan, şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO’da görev yapıyor.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Demir, Emniyet`ten istifa etti. Yurt dışında olan Demir, bu nedenle gözaltına alınamadı.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Zavar, şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışan Türer`in, meslekten ilişiği kesildi.

-Komiser Enes Çigci. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Çiğci, Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

-Başpolis Memuru İbrahim Sarı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru Hurşit Gölbaşı, Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğünde çalışıyor.

-Polis memuru Harun Yavuz, KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.

-Polis memur Seyit Saydam, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru İlker Usta, İstihbarat Dairesi Başkanlığından, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında İstanbul`da şu an herhangi bir adreste arama yapılmadığı bildirildi.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir