• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Batman Valisi Yeni Hasankeyf'te incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Vali Azmi Çelik, yeni Hasankeyf yerleşkesindeki Kaymakamlık konferans salonunda Hasankeyf'te esnaflık yaparak yeni yerleşkede işyeri almaya hak kazanan vatandaşlar için düzenlenen proje tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantıya, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Deniz, DSİ Ilısu Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Emlak Kamulaştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kılıç Özbek, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Sarıışık, kamu kurum yöneticileri, muhtarlar ve esnaf katıldı.

Toplantıda, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Deniz, DSİ Ilısu Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Emlak Kamulaştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kılıç Özbek, ticaret merkezinin tanıtım projesini sunarak vatandaşlarla istişare yaptılar.

Toplantıda ayrıca vatandaşların yeni yerleşim yerindeki ticaret merkeziyle eski yerdeki ticari alanların nasıl ilişkileneceği anlatıldı. Esnafın da görüşleri alınarak ne tür değişiklikler yapılacağı istişare edildi.

DSİ yetkilileri, imar planında ticaret merkezinin 8 blok ve 106 işyerinden oluştuğunu, turistik alanlar, kamu binaları, eğitim kurumları gibi binaların bulunduğu ilçenin en işlek yerinde yapılacağını anlattı. Yetkililer, kamulaştırma rakamları ve konut sayılarının Bakanlar tarafından yakın bir zamanda açıklanacağını da belirttiler.

DSİ yetkililerinin ardından konuşma yapan Vali Çelik, toplantının hem yetkililer hem de vatandaşlar açısından verimli geçtiğini ifade etti.

Toplantının ardından Emlak kamulaştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kılıç Özbek, Kaymakamlık makamında Vali Çelik’e, yeni yerleşim merkezi ve Ilısu Barajı ile ilgili brifing verdi.

Çelik, daha sonra yeni Hasankeyf yerleşkesini gezerek yeni kamu binalarını ve konutları inceledi.

Çelik, incelemenin ardından Hasankeyf'e geçerek burada da İlçe Jandarma Komutanlığı ve Hasankeyf Belediyesini ziyaret etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir