• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Acılı Annelerden Başbakan`a Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin başlattığı oturma eylemi, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda devam ediyor. Anneler, seslerini duyurabilmek adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan’a birer mektup gönderdi.

Kendi aralarında karar alarak mektup gönderme fikrini alan anneler, Başbakan Erdoğan ve Öcalan’a durumlarını anlatan bir mektup yazarak seslerini duyurabilmeye çalıştı. Mektupta çocuklarının isimlerini, yaşlarını ve durumlarını anlatan anneler, ‘Ne olur artık sesimizi duyun, bir şeyler yapın’ dediler.

Annelerin mektup yazması ile ilgili açıklama yapan Erhan Eren, “Anneler, sürecin her iki muhatabına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Öcalan’a seslenme adına, durumlarını anlatan bir mektup yazdılar. Bu sürece gelene kadar annelerin yaşadıkları, çocuklarını görmek için geliştirmiş oldukları bütün kapıların yüzlerine kapanması, defalarca Kandil’e giden annelerin umut kırıklığıyla tekrar evine gelmesi gibi şeyleri mektupta dile getirdiler.” şeklinde konuştu.(Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir