• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Adana'da olaylarda bir kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Lice'de 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar nedeniyle Adana'nın Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Güneykuşak Bulvarı'nda düzenlenen eylemlerde 15 yaşındaki İbrahim Aras, başına aldığı darbeyle hayatını kaybetti.

Saat 17.00 sıralarında Güneykuşak Bulvarı'nda toplanan bir grup topladıkları parke taşları ile kaldırımla barikat kurup, yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. Grubun dağılması için uyaran polise, taşla karşılık verildi. Bunun üzerine gruba müdahale eden polis, tazyikli su ve gaz bombası kullandı.

Olaylar sırasında meydana gelen patlamada 15 yaşındaki İbrahim Aras, başına aldığı darbeyle hayatını kaybetti. Aras'ın ölmesinin ardından gerginlik daha da arttı.

Olaylar sırasında başına aldığı darbeyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın cesedi, olay yerine giden nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Aras'ın cesedi, olay yerine giden nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

BDP'li yöneticiler, zırhlı araçtan atıldığı belirtilen cismin Aras'ın kafasına isabet ettiğini öne sürerken, bazı görgü tanıkları Aras'ın atmak istediği patlayıcının elinde patladığını söyledi.

Valilik yaptığı açıklamada, olayın el yapımı bir maddenin patlamasından kaynaklandığını bildirdi, emniyet ise bölgedeki MOBESA kameralarının görüntülerini basına dağıttı.

Valilik açıklaması:
Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "PKK, KCK Terör örgütü mensubu şahıslar tarafından kanunsuz eylemler kapsamında 15.06.2014 pazar günü saat 16.45 sıralarında ilimiz Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı üzerinde sokak eylemlerinin başladığının öğrenilmesi, lastiklerle ateş yakılarak ana cadde her iki yönünün trafiğe kapatılması ve araçların durdurularak kimlik kontrolünün yapıldığı bilgisi alınması üzerine güvenlik güçlerimiz, gerekli emniyet tedbirleri alınarak usulüne uygun şekilde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla kademeli olarak müdahale yapılmıştır.

Bu esnada müdahale edilen sokak eylemcileri tarafından güvenlik güçlerimize yönelik olarak çok sayıda el yapımı patlayıcı, molotof kokteyl, taş, sopa benzeri maddeler ve malzemelerle saldırıda bulunulmuştur. Bahse konu yerde saat 17.15 sıralarında sokak eylemleri devam ederken iç kısımda bulunan 20067 sokakta büyük bir patlama sesi duyulmuştur.

Yapılan çalışma neticesinde 14-15 yaşlarında bir eylemcinin anılan sokak içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilaki ile olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir. Bahse konu olaya Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulmuş olup, gerekli adli tahkikata çok yönlü olarak başlanılmıştır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir