• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Karlıova Belediyesinden asansörlü çöp konteyneri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova Belediyesi, Çarşı merkezinde çöp bırakılan noktalara asansörlü çöp konteynerleri yerleştirerek görsel kirliliğin önüne geçmeye çalışıyor.

Pilot bölge olarak seçilen Said-i Nursi Caddesi çöp konteynerlerinin yerin altına gömülmesi sırasında açıklama yapan Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, temizlik konusunda duyarlılık oluşturmak için birçok kampanya yürüttüklerini, ancak ilçenin temizlik konusunda istenilen noktada olmadığını söyledi.

Yeni getirilen ve yerin altına gömülen çöp konteynerleriyle temizlik konusunda ilerleme kaydedeceklerini ifade eden Bingöl, “Karlıova Belediyesinin temizlik konusundaki performansı çok daha üst düzeye çıkabileceğini düşünüyorum. İlçemizin temizliğine önem veriyoruz. Bu anlamda çalışan personelimizin büyük bir kısmı yaklaşık yüzde 50'si temizlik alanında uğraş vermektedir.” dedi.

Said-i Nursi Caddesine 2 adet asansörlü çöp konteyneri yerleştirdiklerini ifade eden Bingöl, “Bu çalışma ile görsel kirliliğin önüne geçmiş olacağız. Zamansız bırakılan çöplerin çevreye yaydığı kötü kokular da ortadan kalkmış olacak. Özellikle çocukların sağlığı açısından bu çalışmayı önemsiyoruz. İlçemizi üst seviyede teknoloji ve çağdaş bir ilçe haline getirmek için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir