• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Şimşek: Bazıları eski günlere dönmek istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Düzenlenen törene Bakan Şimşek’in yanı sıra Vali Azmi Çelik, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, işadamları ve bazı kurum müdürleri katıldı.

“Geleceğe umutlu bakan illerin başında Batman geliyor”

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz’in açılış ve selamlama konuşmasının ardından söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir insanın istihdamının sağlamak kadar güzel bir olayın olmadığını belirterek, “Bir yandan rızık peşinde koşarken bir yandan da başka insanları da evine aş götürmesine sebep olmak çok anlamlıdır. Batman son yıllarda gerçekten istihdamı hızla arttığı, sanayileşmenin hızla arttığı, büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığı en önde gelen illerimizden bir tanesidir. Geleceğe umutlu bakan illerin başında Batman geliyor. Sanayicimiz hızlı bir atılım içerisindeler. Eskiden Batman’a yatırımlar gelmiyordu ve artık bu alt yapı sorununu giderdik. Teşvik ve huzur ortamıyla ile birlikte artık daha çok yatırımlar yapılıyor.” dedi.

“Süreçten rahatsız olanlar var”

Çözüm sürecine de değinen Bakan Şimşek, istihdamın ön koşulunun huzur ortamında olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinden birilerinin rahtsızlık duyduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, “Bu aralar bazıları belli ki bu süreçten rahatsızlar. Eski günlere dönmek istiyorlar. Yani, anaların ağladığı, gençlerin dağlarda, cenazelerin şehirlerde istismar edildiği döneme dönmek isteyen çok. Çünkü onların rantı kesildi. Yol kesiyorlar, şehirleri karıştırmaya çalışıyorlar, kimi batıda kimi buralarda. Ama biz millet olarak akıllı olursak ve bu birliği, beraberliği, kardeşliği yani bu sürecin destekçisi olsak ki ben inanıyorum. Batmanlı hemşerilerim bunu güçlü bir şekilde destekliyorlar, o zaman milletin iradesine rağmen hiçbir şey yapılamaz. Milletin iradesi varsa biz bu başarıyı yakalarız. İstihdamın ön koşulu budur. Yatırımcı nereye gider? Güvendiği ve para kazanacağı yere gider.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bakan Şimşek ve beraberindekiler, 2013 yılı Batman istihdam şampiyonlarına ödüllerini verdi.

Ödül töreninin ardından Şimşek, işverenlerin açtığı stantları gezdi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir