• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Andımız ve Milli Güvenlik Dersleri Kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, düzenlediği basın toplantısıyla 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı öncesi değerlendirmelerde bulundu. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının arifesinde olunduğumuzu hatırlatan Özperk, eğitimle ilgili bazı değerlendirmelerde bulunarak hazırladıkları raporu basınla paylaştı. Ayrıca Özperk, 2011 -2012 Eğitim Öğretim yılının öncelikle tüm eğitim çalışanlarına öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Okullara ve eğitim çalışanlarına yönelik her türlü saldırının karşısında olduklarını ve bazı çevrelerin yaptığı bir haftalık okul boykotunu doğru bulmadıklarını belirten Özperk, "Okulları ideoloji, parti, örgütlerin alanı olmasını doğru bulmuyoruz. Bu karara karşı çıkıyoruz. Okullardan ellerini çeksinler" dedi.

Şırnak`ın İdil ilçesindeki Öğretmenevi`nin örgüt mensupları tarafından saldırıya uğraması olayını hatırlatan Özperk, "Önceki yıl Batman`da bazı okullarımız saldırılara maruz kaldı. Yahya Kemal Bayatlı Lisesi, Vakıfbank, Fatih Lisesi, Bağlar İlköğretim Okulu. Dileğimiz ve temennimiz halkımızın okullarına sahip çıkmasıdır. Geleceğine sahip çıkmasıdır" diyerek yapılan saldırıları kınadı.

Kalabalık Sınıflar Sorunu
Batman`ın en önemli sorunlardan birisi de kalabalık sınıflar sorunu olduğunu belirten Özperk, "Batmanımızda son dönemdeki gayretlere rağmen hala öğrencilerimizin çok kalabalık sınıflarda eğitim öğretimlerine devam etmek zorunda kalmaları en büyük sorun olmaya devam etmektedir.Özellikle Belde ve Gültepe Mahallelerinde yeni oluşan yerlere İlköğretim ihtiyacı en kısa sürede karşılanmalıdır" dedi.

Meslek Liselerine son yıllarda artan rağbete karşın derslik ve okul sayısı ihtiyacı karşılamaktan çok uzak olduğunu belirten Özperk, yeni EML ve Kız Meslek Liselerinin açılmasını isteyerek bir tanesinin de Yeni Organize Sanayi Bölgesinde açılması gerektiğini kaydetti.

Eğitim Hakkı Önündeki Bütün Engeller Kaldırılsın
Yeni Anayasa çalışmalarının gündemde olduğu bu dönemde sendika olarak eğitim hakkı önündeki bütün engellerin eğitimin her kademesinde kaldırılmasını önemle arzulayıp talep ettiklerini belirten Özperk, "Bu engellerin en önemlisi hiç şüphesiz inançlarının gereği olarak başlarını örten öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize çıkarılan engellemelerdir. Yeni Anayasada olmazsa olmazlarımızın başında bu konun geldiğini kayıt altına almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Andımız ve Milli Güvenlik Dersleri Kaldırılsın
İlköğretim okullarında her gün okunan "Andımızın" bölgemizde ve Çocukların psikoloji üzerinde çok büyük sıkıntılara sebep olduğunu dile getirilen Özperk, "Bu çağdışı uygulamanın bir an önce kaldırılmasını yeni Anayasa çalışmalarındaki beklentilerimizden olduğunu belirtmek istiyoruz" denildi. Orta öğretim kurumlarında büyük sıkıntılara sebep olan Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasını talep ettiklerini belirten Özperk, bunu olmaması halinde derslerin sivil öğretmenler tarafından verilmesinin sağlanması için düzenlemenin bir an önce çıkarılmasını istedi.

Keyfi Uygulamalar Son Bulsun
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün keyfi uygulamalarını örnekler vererek anlatan Özperk, "Milli Eğitim Müdürlüğünün keyfi uygulamaları derhal son bulmalıdır. Son olarak bazı okul müdür yardımcılarına yönelik uygulamada atamadan sorumlu şube müdürü tamamen keyfi ve kişiye özgü icraat tesis etmiştir" İfadelerini kulandı.

Hedef 15 projesinin güzel bir proje olduğunu, ancak yerli yerinde doğru bir şekilde kullanıldığına inanmadıklarını belirten Özperk, Batman`ın hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Özperk, son olarak üstün yetenekli çocuklara yönelik Bilim Sanat Merkezi ile İşitme engellilere yönelik eğitim kurumlarının Batman`a acilen kazandırılması gerektiğini ifade etti. (Veysi Demir, M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir