• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
"Müslüman öğrenci ilmi amaç edinmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Değerlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Recep İdikut, okulların tatile girmesiyle birlikte Müslüman öğrencinin yapması gereken şeyleri anlattı. İdikut, ilimle meşgul olan öğrencilerin ibadetlerinde ve günlük yaşantısında örnek Müslüman olmasının önemine değindi.

“Müslüman öğrenci, ilmi amaç edinmelidir”

Müslüman öğrencinin her şeyden önce ilmi amaç edinmesi gerektiğini ifade eden İdikut, “Birçok kez görmekteyiz ki, sadece diploma sahibi olmak ve çıkar sağlamak için eğitim kurumlarına gidilmektedir. Bu yanlış bir davranıştır ve örnek Müslüman öğrenci bu gibi davranışlardan uzak durmalıdır. Müslüman öğrenci her şeyden önce ilmi amaç edinmelidir. Müslüman öğrenci, ilmiyle Müslümanlara ve İslam’a yararlı olmalı, karşılaşılan çeşitli problemlere ilmiyle çözüm bulmak zorundadır. Müslüman öğrenci, toplumda ihtiyaç hissedilen bir alanda uzmanlaşmalı ve bu bilgileriyle İslami gelişmede katkı sahibi olmalıdır.” dedi.

“Müslüman öğrenci, her zaman ihlâslı ve samimi olmalıdır”

Müslüman öğrencileri ahlaki açıdan değerlendiren İdikut, öğrencilerin Allah’ın rızasını gözetmelerini, her zaman ihlâslı ve samimi olmak gerektiğini söyledi. İdikut, “Müslüman öğrenci, her türlü kötü ahlaktan uzak durmalıdır. İbadetlerini zamanında ve eksiksiz yapmalı, çevresi ve arkadaşlarıyla iyi geçinmeli, iyiliksever, hoşgörülü ve nazik olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Arkadaş seçiminde güzel ahlaklı kişilerin tercih edilip kötü ahlaklı kişilerden uzak durulması gerektiğini kaydeden İdikut, Müslüman öğrencinin öğrencilik yıllarını iyi değerlendirmesini, boş ve gereksiz işlerle zamanını öldürmekten sakınması gerektiğini vurguladı.

“Müslüman öğrenci kibir, dedikodu ve gösteriş gibi hastalıklardan korunmalıdır”

Öğrencilerin tertip ve düzene önem vermesi gerektiğini söyleyen İdikut, “Müslüman öğrenci, dış temizliğe önem vermelidir. Dış temizliğe verdiği kadar iç temizliğe de gereken önemi vermelidir. Kibir, dedikodu, gösteriş gibi hastalıklardan kendisini korumalıdır. Kalbini Allah’ın gazabına neden olacak her türlü kötü duygulardan arındırmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Yılsonunda yapılacak genel tekrar faydalıdır”

İdikut, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Müslüman öğrenci, işlenen konuları kısa kısa notlar tutarak tekrar ederek dersini bir bütün olarak öğrenme imkânına kavuşur. Yılsonunda genel bir tekrar konuların daha iyi kavranılması açısından faydalı olacaktır.” (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir