• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Karneleri iyi olan öğrencilere çiçek ve toprak hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hüsrevpaşa Ortaokulunda karneleri iyi olan öğrencilere toprak bayramı nedeniyle çiçek ve toprak hediye ettiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Bayram Baran, “Toprak Bayramı” nedeniyle farklı bir uygulama yaparak öğrencilere toprağın önemini anlatmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

1945 yılında yayınlanan 4760 sayılı Toprak Bayramı kanununa göre her yıl 11 Haziran’da bu bayramın kutlandığını ifade eden Baran, “Bizlerde bu hafta çeşitli etkinliklerle bu bayramı kutluyoruz” dedi.

Baran, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Toprak bitki örtüsünün, dolayısıyla insanlarımızın ve yetiştirdiğimiz hayvanların beslendiği kaynakların ana deposudur. Toprağın üst tabakası insanların ve diğer canlıların beslenmesinde temel kaynak teşkil etmektedir.Bir gram toprağın içinde milyonlarca canlı bulunmaktadır. Bu bilinçle hareket edip toprağı korumayı ve yarınlarına miras bırakmayı hedef edinmiş toplum olmamız katidir. Bu bilinçle hareket eden kurumumuz ve bakanlığımız halkı bilinçlendirmeyi kendisine asli görev edinmiş olup, bu doğrultuda hareket etmektedir.” İfadesinde bulundu.

Yaşamın kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl Toprak Haftası ve Toprak Bayramı etkinlikleri düzenlediklerini sözlerine ekleyen Baran, “Unutmayalım ki toprak anadır, vatandır, berekettir, kutsaldır ve sadık yardır. Yaşamın kaynağı olan bu toprakları, temiz ve kullanılabilir vaziyette bizden sonrakilere bırakmak en büyük görevimizdir.” Diye konuştu.

Okulun bahçesinde düzenlenen törenle başarılı olan öğrencilere toprak ve çiçek hediye edildikten sonra sınıflarda öğrencilere toprağın önemini anlatan sinevizyon gösterileri izletildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir