• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Eğitim-Öğretim Yılı öğretmene şiddetle bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı değerlendirmesinde  eğitimcilerin maruz kaldığı şiddete dikkat çekti. Açılamada “Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, tarafından yapılan açıklamada“Eğitim-Öğretim yılına başladığımız günden bugüne kadar birçok meslektaşımız şiddete maruz kalarak maalesef cehaletin kurbanı seçilmiş, öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenlerimiz görevleri başında iken bir kısım öğrenciler ve veliler tarafından menfur saldırıya uğrayarak ciddi şekilde yaralanmış ve bu üzücü olaylar sonucunda meslektaşlarımızdan bir kısmı hayatlarını kaybetmiştir.”denildi.

“Arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız”

“Milletin çocuklarını eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırıları bir kez daha kamuoyuna taşımak için bu gün buradayız.” Memiş, “Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.”ifadeleri kullanıldı.

“Okullarımız ne yazık ki, şiddetin çatışmanın ve öfkenin merkezi olmuştur”

Memiş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenlerimizin öğrencilerine daha iyi bir eğitim verebilmek için mücadele verirken hayatlarını riske edecek derecede şiddete maruz kalmalarından son derece kaygılıyız. Sevginin merhametin ve insan-ı kâmil olmanın öğrenildiği yerler olması gereken okullarımız ne yazık ki, şiddetin çatışmanın ve öfkenin merkezi olmuştur. Eğitim sistemimizin ciddi şekilde sorgulanması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanları ile öğrenci ve veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmelidir. Sorunun oluşmasında internet, tv reytingleri ve sokak kültürünün etkili olduğu bilinciyle hareket edilmeli, çözüm oluştururken de bu etkenler dikkate alınmalıdır. Bu hususta cezaların caydırıcı olması ve cezayı ehliyet yaşının günümüze uyarlanması için çalışmalara derhal başlanmalıdır. Bu olay bize göstermiştir ki, şiddet olayları eğer gerekli önlemler alınmazsa ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. 

Yapılan açıklamada sorunlar şu şekilde sıralandı:

-Öğretmen çeşitliliğinden vazgeçilmeli ve yeterli sayıda öğretmen istihdam edilmelidir

-Doğu ve Güneydoğuda çalışanlara ek hizmet tazminatı ödenmelidir

-Alo 147 Suistimallere Yol Açmıştır

-4+4+4 Yeni Eğitim Sistemi Güçlendirilmeyi Beklemektedir

-Erkek öğretmenlere uygulanan kravat takma zorunluluğu sonlandırılmalıdır

“Öğrencilerimizin seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerini ile seçmeli Kürtçe derslerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz”

Yarın 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının son günü olduğu ifade edilen açıklamanın son bölümünde; “Tüm velilerimizden öğrencilerimizin geleceği için seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerini ve seçmeli Kürtçe derslerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Velilerimizden çocuklarını bir bütün olarak değerlendirmelerini, ilgi, alaka ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak öğrencilerimize karne sendromu yaşatmamalarını diliyoruz. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi, sağlıklı, verimli bir tatil geçirmelerini diliyoruz.”dileklerinde bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir