• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Elektirkli motorlu bisikletlere belge zorunluluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, hızı saatte 25 kilometre ve üzerinde olan elektrikli bisikletlerin motorlu bisiklet sınıfına girdiğini ve sürücüleri belge taşıma zorunluluğunun olduğu konusunda uyardı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2 Ağustos 2013 yılında Karayolları Trafik Yöenetmenliği’nde yapılan değişikliğe değinilerek, hızı saatte 25 kilometre ve üzerinde bulunan elektrikli bisikletlerin, motorlu bisiklet sınıfına girdiği belirtilerek, belge alınabilmesi  için şu belgeler istendi: “Uygunluk Belgesi, sahiplik belgesi, ÖTV’nin  ödendiğine dair belge, zorunlu mali sorumluluk sigortasının yaptırıldığına dair belge ve Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinden alınacak Trafik Tescil Belgesi ile Trafik Belgesi.” 

Gerekli işlemleri yapmayanlar hakkında ise 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre, tescil işlemleri yapılıncaya  kadar trafikten men edileceği belirtildi.

Elektrikli motorlu bisiklet kullananların A1 sınıf sürücü belgesi bulundurmalarının  gerektiği belirtilen açıklamada, “Azami tasarım hızı saatte 45 kilometre veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli ve net motor gücü 15 kilovat, net ağırlığı 400 kilogram, yük taşımacılığında kullananlar için ise, net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır. Bu aracı kullanan sürücüler  de 'A2' sınıfı sürücü belgesi alması zorunludur.” denildi.

Tescile tabi ve tabi olmayan elektrikli bisiklet sürücülerine koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcularına ise, koruma başlığı takma zorunlu hale getirildiği belirtilen açıklamada, bu hususlara  uymayan sürücülere, Karayolları Trafik Kanunu'nun 78/1b maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı ifade edildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir