• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Siverek'te DEDAŞ protestosunda olaylar çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek'te, elektrik fiyatları ve elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen yaklaşık 400 kişilik grup, Mehmetçik kavşağında Siverek – Diyarbakır Karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Polis ekiplerinin dağılmaları konusundaki uyarıları dinlemeyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahale sonrası ara sokaklara kaçan gruptakiler, bazı çöp konteynırlarını devirerek araç lastiklerini ateşe verdi.

Buradaki müdahalenin ardından dağılan çiftçiler, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçerek AK Partili Siverek Belediyesi binasına saldırdı. Belediye binasına taş atan grup, daha sonra ilçedeki bir bankanın şubesini hedef aldı. Ardında DEDAŞ tahsilât binasına doğru yürüyüşe geçen grup, DEDAŞ tabelasını indirerek taşlarla kapalı olan kapıyı kırdı. Binanın içerisine giren eylemciler, bilgisayarları ve evrakları ateşe verdi. Eylemciler, polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağıldı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile binadaki yangın söndürülürken, daha sonra AK Parti ilçe binasına doğru yürüyen göstericiler, polisin kurduğu barikat nedeniyle binaya ulaşamadı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan grup, bölgedeki birçok ev ve işyerini de taş yağmuruna tutarak, hasar verdi. Olaylar nedeniyle kimi esnaf, güvenlik güçleriyle tartışırken, olayların yoğun olarak yaşandığı bölgelerdeki esnaf ise kepenkleri kapattı.

İlçede olaylar devam ederken polis ve jandarma Siverek Belediyesi ve AK Parti ilçe binası önünde barikat kurdu.  (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir