• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Beraat Kur`an ve Sünnet ile hayat bulma fırsatıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Müftülüğü, yaklaşan Beraat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık adına yayımlanan mesajda; Beraat kandili gecesinde herkesin kendisini sorgulayıp hatalarından dolayı tövbe etmesi gerektiğini vurgulandı.

Beraat kandilinin kurtuluş, af ve arınma anlamına geldiğini hatırlatan Açık, "Mübarek Ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır." dedi.

Kandil gecelerinin, müslümanların özüne dönmeye ve günahlarla kirlenen gönül dünyalarının temizlenmesine vesile olduğunu belirten Açık, bu gecelerin kulun Allah`a karşı sorumluluğunu hatırlattığını söyledi.

Açık, bu gecede herkesin kendisini sorgulayıp hatalarından dolayı tövbe etmesi gerektiğini belirterek şöyle devam ettİ: "Berat gecesini değerlendirme imkânını bulan herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki: ‘Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Zümer, 39/53) müjdesinin farkına vararak, ümitlerini canlı tutmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir." şeklinde konuştu.

"Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden (kaybedenlerden) oluruz.” ayetini hatırlatan Açık, bu gecelerin Kur’an’la buluşma, Hz. Peygamber’in eskimez öğütlerine kulak verme ve O’nun sünneti ile hayat bulma fırsatı olduğunu söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir