• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BBP'den çocukları kaçırılan annelere destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin başlattığı oturma eylemine destek ziyareti gerçekleştirdi.

“13-14 yaşındaki çocuğu dağa kaldırmanın demokrasi ile ne alakası var?”

Ziyarette ailelerle görüşen Kartal, şunları söyledi: “Çocukları dağa kaçırmanın ne faydası olabilir? 13-14 yaşındaki çocuğu dağa kaldırmanın demokrasi ile ne alakası var? Onları anasız bırakmanın, onları birer suç aleti haline getirmenin ne demokrasi ne de insan hakları ile alakası vardır. Böyle bir anlayış dünyanın neresinde var?  Dağdaki eşkıyaların kılına zarar gelmesi durumunda yeri yerinden oynatan insan hakları temsilcileri ve bazı siyasi partiler, ne yazık ki sizin ne gözyaşlarınızı ne de feryatlarınızı duyuyorlar.” dedi.

Bölgedeki gelişmelerle ilgili de konuşan Kartal, “Şehrin göbeğinde bayrak indiriliyor, Başbakan sesini çıkarmıyor. Lice’de bir vatandaşı terörist diye vuruyorlar ama askeriyenin içinde bayrak direğine çıkan için hiçbir işlem yapılmıyor. Bu işin içinde bir oyun mu var? Türk analarının, Kürt analarının ciğeri yandı. Artık kimse bu oyunu oynamasın. Herkes bu oyunu bitirsin, aklını başına devşirsin.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir