• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
KADEM`den eylemci annelere destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu. Acılı annelere destek vermek için yanlarında olduklarını belirten KADEM üyeleri, çocukları kandırılarak dağa götürülen annelerin sesinin tüm vicdanları yaraladığına dikkat çekti.

KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, dernek adına yaptığı açıklamada, “Son 30 yıldır annelerin evlatsız, kardeşlerin kardeşsiz, kadınların dul kaldığı eski Türkiye’nin acılarını unutmaya başlamışken ve çözüm süreci çok büyük bir toplumsal destekle yoluna devam etmekteyken hiç kimse bizleri tekrar o acılara geri döndürmeye teşebbüs etmemelidir. Güven ortamının zedeleneceği bir Türkiye’nin çözüm sürecini sağlıklı yürütebilmesi mümkün değildir. Çatışmaların bütünüyle sonlandırılmasına dair beklentilerin yükseldiği bir vasatta, ister kendi rızalarıyla, ister baskıyla olsun, gençlerin dağa götürülmesinin büyük bir huzursuzluk ve güvensizlik yarattığı açıktır.” dedi.

Bölge halkının sorunlarının çocukların dağa götürülmesiyle çözülemeyeceğini kaydeden Yılmaz, çocukların ve gençlerin şiddetle sindirilmesinin bu ülkenin geleceğine vurulabilecek en büyük tehlike olduğunu ifade etti. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir