• DOLAR 32.523
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2422.67
  • ...
Hacıların  eğitim seminerleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -  Diyanet veya acente organizasyonlarına kesin kayıt yaptıran Batmanlı 2014 hacı adayları için eğitim seminerleri başladı.

Batman İl Müftülük binası toplantı salonunda saat:10.00’da verilen Hac eğitim  seminerine, İl Müftüsü Hasan Çağlar ve hacı adayları katıldı.
 

Seminerde Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar ve Hac organizasyonundan sorumlu Ali Samsa, hacı adaylarına bilgi verdi.


Seminerde hacı adaylarına hac ile ilgili idari  ve  beşeri münasebetler konuları ile ilgili, uzman ve tecrübeli görevliler tarafından, teknolojinin imkânlarından da yararlanılarak bilgisayar destekli bilgiler verilip tatbikatlar yaptırılacak.
 

“Hac bir ibadettir”
 

Hac eğitimi ile ilgili kısa bir bilgi veren Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, “2014 senesinde bizim Batman ilinde hacca gidecek hacı sayımız toplam 235 civarında. Bunların yüzde 60’ı Diyanet İşleri Başkanlığının organizesi ile, yüzde 40’ı da çeşitli şirketlerin organizeleriyle gideceklerdir. Biz hacca gidecek tüm vatandaşlarımıza, hac öncesi seminerler veriyoruz. Çünkü hac bir ibadettir. Namaz kılmak için nasıl bazı şeylerin bilinmesi gerekiyorsa ve bunlar bilinmeden kılınacak namaz nasıl olmuyorsa, hacda da aynen durum öyledir. Hacda bilinmesi ve yapılması gereken, öğrenilmesi gereken bazı hususlar var. Onun için biz müftülük olarak her sene olduğu gibi bu yıl da, hacca gidecek vatandaşlarımıza çeşitli seminerler veriyoruz. Bu seminerlerin önemli bir kısmı hac ile ilgili kısmıdır. Hac nedir? Hac nasıl önemli bir ibadettir? Nerede başlıyor? Mikat nedir? İhram nedir? Tavaf nedir? Say nedir? Arafat nedir? Dualar nedir? Bütün bunlarla ilgili bilgi veriyoruz. Hacılarımıza gitmeden önce bu bilgiye sahip kılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Seminerlerimiz uzun sürelidir”      

Seminerlerinin uzun süreli olduğunu söyleyen Müftü Çağlar, “Bütün hacı adaylarımızın seminere katılmalarını istiyoruz. Çünkü bu hac, sadece Mekke ve Medine’ye gitmek değildir. Bir yolculuk değil, bir seyahat değil, bir ibadettir dolayısıyla her hacı adayımızın bu seminere eksiksiz bir şekilde katılması ve seminerlerde verilen bilgilere sahip olması gerekir ki, hac ibadetini makbul olacak şekilde ifa edebilsin.” diye konuştu.

Öte yandan  seminerlerin 12-17-19 ve 24 Haziran günlerinde de, Batman İl Müftülüğü binasında gerçekleşeceği öğrenildi  .(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir