• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Sporculardan Hadis Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Taekwondo takımı sporcuları “40 Hadis Ezbere Okuma Yarışması” için kıyasıya mücadele etti.

Jüri üyelerinin gözetiminde gerçekleşen yarışmaya,  Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde Taekwondo branşında eğitim alan 9- 16 yaş arasındaki sporcular katıldı. Kur’an tilavetinin okunmasının ardından başlayan yarışmada, Sema Devran semazen grubu da gösteri yaptı.

Sema gösterisinin ardından eğitim aldıkları branşlarını temsilen sahneye tek tek çıkan sporcular, jüri üyelerinin verdikleri zaman dilimi içerisinde bildikleri hadisleri ezbere okudular. Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmada sporcular, şampiyon olabilmek için uzun süre ter döktü.

Yarışmacıların hadislerini okumalarının ardından jüri üyeleri, yaptıkları değerlendirme sonucunda;  dereceye girenlerin isimlerini açıkladı. Finalde, jüri üyeleri hadis okuyan tüm yarışmacı sporcuları; ses uyumu, tonlama, vurgu, üslup,  jest ve mimiklere göre değerlendirdi ve en kısa sürede en çok hadisi okuyan sporcu, yarışmanın şampiyonu olmaya hak kazandı. Şampiyon, madalya ile ödüllendirilirken; yarışmaya katılan diğer sporculara da katılım belgeleri verildi.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir