• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Bursa'da yağlı güreş müsabakaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 52. Çalı Yağlı Güreşleri, 400’e yakın pehlivanın katılımıyla gerçekleşti. İlginin yoğun olduğu güreş müsabakalarında bütün rakiplerinin sırtını yere getiren İsmail Balaban başpehlivan oldu.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 52. Çalı Yağlı Güreşleri, pehlivanların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.  Baş, başaltı, deste ve tozkoparan ilk sırada olmak üzere 14 ayrı kategoride, 400’e yakın pehlivanın katıldığı güreşler vatandaşların yoğun ilgisiyle izlendi.

Etkinliğe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda davetli katıldı

Er meydanında pehlivanların birbirleriyle mücadelesini izleyen Bursa Valisi Karaloğlu, “Yağlı güreş bize medeniyetimizin, kültürümüzün miras bıraktığı önemli spor dallarından bir tanesi. Marmara bölgemizin en önemli yağlı güreş organizasyonun yarım asırdan beri devam etmesi, geleneksel hale gelmesi önemli.” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey de yaptığı konuşmada, “Çalı Yağlı Güreşleri Kırkpınar'dan sonra ikinci sırada yer alan bir organizasyon ve Güney Marmara’nın en büyük pehlivan buluşması. Burada her yıl olduğu gibi yine birbirinden iddialı güreşçilerimiz bir arada. Antalya, Sivas, Maraş,  İzmit, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından başpehlivanları ağırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Geleneksel olarak düzenlenen Çalı Yağlı Güreşleri ağalık ihalesi ise, 6 adayın katılımıyla gerçekleşti. Yapılan ihale sonunda ağalığı 200 bin TL ile Fuat Alpaslan aldı.

Başpehlivanlık final mücadelesi Antalya bölgesinden katılan İsmail Balaban ile Manisa bölgesinden Hüseyin İyican’ın kıyasıya çekişmesine sahne oldu. Geçtiğimiz yıl yağlı güreş sporlarının zirvesi sayılan Kırkpınar Başpehlivanlığını kazanan İsmail Balaban, rakibi Hüseyin İyican’ı kendi oyunuyla yendi. Altın kemer sahibi İsmail Balaban Çalı Yağlı Güreşlerinde de Başpehlivanlığı alarak zirvedeki yerini korumuş oldu.

Baş kategorisinde İsmail Balaban Başpehlivan olurken, Hüseyin İyican ikinci, Şükrü Kazan ve Yüksel Kalay üçüncü oldu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir