• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Mısır cuntasına tepki sergisi yoğun ilgi gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Adana Şubesinin, Mısır'da cunta mahkemelerinin verdiği idam kararlarına tepki göstermek için açtığı resim, karikatür ve şiir sergisi, son gününde de yoğun ilgi gördü.

Merkez Seyhan İlçesi 5 Ocak Meydanında 5-10 Haziran tarihleri arasında gezilen serginin açılış sebebi ile ilgili bilgi veren Mazlum-Der Adana Şubesi Başkanı Orhan Göktaş, “Tüm dünyanın gözü önünde Mısır'da halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nın askeri cunta tarafından görevden alınıp, halka yönelik katliamlar gerçekleştirildi. Başta ABD, Avrupa ülkeleri ve körfez ülkeleri bu olaya sessiz kaldılar, darbe olarak bile değerlendirmediler. Ardından çok uydurma bir mahkemeyle, 20 dakika gibi kısa bir sürede bin 200'e yakın darbe karşıtına haksızca, hukuksuzca idam karaları verildi.”dedi.

“Mazlum-Der olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil.”diyen Göktaş, “Bu kararların uygulanmaması için, bu idamların kaldırılması için Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da etkinliklerimizi yapıyoruz. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyor, halkımızı da bu anlamda tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir