• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`PKK Benim Yuvamı Yıktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin başlattığı açlık grevi, Dağkapı Meydanı’nda sürerken ailelere bir destek de bir buçuk sene önce kocası dağa kaçırılan Saniye Oruçtekin’den geldi. Kocasının 30 yıl önce 2 yıl koruculuk yaptığı gerekçesiyle PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen Oruçtekin, “PKK, benim ve 7 çocuğumun yuvasını yıktı.” ifadelerini kullandı.

“Köylüler şikâyet etti, PKK de gelip kocamın kamyonunu yakıp onu zorla dağa kaçırdı”

Oruçtekin konuşmasını şöyle sürdürdü: “PKK, bir buçuk yıl önce Silvan’ın 3 Direk (HINDESE) köyünde kocamın kamyonunu yaktıktan sonra dağa kaçırdı. PKK’nin kocamı kaçırmasının tek sebebi 30 sene önce 2 yıl koruculuk yapmasıdır. Ben, 20 yıllık evliyim ve bu güne kadar kocamın kimseye bir kötülüğünün dokunduğunu görmedim. Köylüler kocamı şikâyet etti, PKK de gelip kocamın kamyonunu yakıp onu zorla dağa kaçırdı. PKK, benim ve 7 çocuğumun yuvasını yıktı.” dedi.

Kocasından haber alamadığını da ifade eden Oruçtekin, “Ben, PKK’lilerin yanına gittim. Onlara kocamın yaşayıp yaşamadığını sordum. Bırakın onu evine dönsün, dedim. PKK’liler de bana, ‘Kocanın halen işi bitmemiş.”dediler.  Kocamı görmek istediğim de ise bana kendisini uzaktan gözleri bağlı bir şekilde gösterdiler, daha da kendisini görmedim.” şeklinde konuştu.

(Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir