• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aileler Açlık Grevine Şeyh Said Meydanı`nda Devam Ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların aileleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları açlık grevi eylemlerini, Şeyh Said Meydanı’nda kurdukları çadırlar ile açlık grevlerini sürdürme karar verdiler.

Aileler çocukları kendilerine verilene kadar açlık grevine devam edeceklerini belirterek, çocuklarının kirli savaşa alet edilmemesi çağrısında bulundular.

Belediye önünde sürdürdükleri eylemlerini Şeyh Said Meydanı’nda sürdürme kararı aldıklarını söyleyen Eran Eren, “Bizim Büyükşehir Belediyesinin önündeki mesajımız yerine ulaştı. Eğer mesajımız istediğimiz yere ulaşmadı ise de biz burada eylemimize devam edip mesajımızı gereken yere ulaştırıp çocuklarımızın geri gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Annelerimizin belediye önünde de burada da söyledikleri tek kelime şudur. ‘Biz artık çocuklarımızın kirli savaşa alet edilmesini istemiyoruz’ demesidir.  Biz ne devletin ne  de PKK’nın savaşında çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz.” dedi.

“Artık PKK taleplerini dağa gitmeden şehirde dile getirsin”

Eren, “Barışın topyekûn sadece bizim çocuklarımızın değil, bütün herkesin çocuklarının dağda inmesi için devletin de muhatap göstermesi gerektiğini zaten annelerimiz söylüyorlardı. Bunun içinde orta refüjden çıkıp Dağkapı Meydanına geldik.” ifadelerini kullandı.

“Artık yeter gençler ölmesin, dağlar boşaltılsın”

Eren son olarak, “Biz çocuklarımızı oradaki ya da buradaki savaşta kusura bakmayın kurban etmek istemiyoruz. Siz 13 gündür oturma elemi yapanlara bir bardak su bile vermediniz. Bence siz bir bardak su birde gül verseydiniz eylem yapanlar ile beraber burada barışa haykırsaydınız bence çok farklı olurdu. Çünkü birçok kişi burada BDP’ ye oy vermişler. Biz diyoruz ki artık yeter gençler ölmesin artık dağlar boşaltılsın herkes dağlardan gelsin ve barış olsun. “şeklinde konuştu.

(Ali Adiyaman İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir