• DOLAR 32.259
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2401.031
  • ...
PKK Saldırdı, Polis Seyretti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Önceki gece asker ile PKK / BDP yandaşları arasında çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetmiş ve sonrasında Diyarbakır genelinde olaylar yaşanmıştı.

 

Çatışma sonrası meydana gelen ölümleri bahane eden PKK/BDP’liler ev ve iş yerlerine saldırarak birçok kişiyi de darp etti.

 

Bağlar semtinde bir esnafa saldıran 150 kişilik PKK/BDP’li grup, esnafın iş yerine saldırarak zarar verdi. Olayla ilgili konuşan esnaf Nihat Güneş, PKK/BDP’lilerin kendilerine saldırdığını, polisin ise saldırganlara müdahalede bulunmayarak olayı sadece seyretmekle yetindiğine dikkat çekti.

 

“Olaylar yatışsın diye kepengi indirdim”

İş yerine yapılan saldırıyı anlatan Güneş, “Toplu bir şekilde, Yeniköy Mezarlığı’na cenaze götürdükleri sırada bizim bu sırada Mütedeyyin olan kardeşlerimizin dükkânları var ve özellikle bizi dükkânlarımıza saldırdılar. Bize dükkânımızı kapatmamızı söylediler. Ben bunu söyleyen kişiyle konuşurken diğerleri taş atmaya başladı. Olaylar yatışsın diye kepengi indirdim. Camlar zaten kırılmıştı. Cana geleceğine mala gelsin dedim. Allah’a çok şükür ufak daha büyük bir sıkıntı çıkmadan atlattık.” dedi.

 

Polisler sadece olayı seyretti

İslami hassasiyetleri olduğu için sürekli olarak PKK / BDP’lilerin bu tip saldırılarına maruz kaldıklarını söyleyen Güneş, olayların olduğu sırada polislerin kendilerine müdahalede bulunmayarak sadece olayı seyrettiklerini de sözlerine ekledi.

(Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir